Chiar daca faci sau chiar daca nu faci acest lucru, aerisirea unei incaperi in care de altfel iti petreci majoritatea timpului este foarte importanta si vitala pentru o viata sanatoasa si durabila.
Camera de zi, dormitorul, baia sau bucataria, toate aceste incaperi din locuinta ta trebuie cat mai des si cat mai bine aerisite si luminate pentru a preveni unele situatii de risc pentru sanatatea ta.
Stiu ca unii dintre noi considera ca de fapt aerul din exteriorul locuintei este cel mai poluat si care poate duce la imbolnavire si afectiuni diverse, insa nu acesta este singurul loc in care toate astea se pot intampla.
La fel de bine te poti expune unor riscuri pentru organismul si dezvoltarea ta normala si in interiorul locuintei, acolo unde crezi tu ca esti cel mai ferit si este cel mai bun mediu pentru tine si familia ta, asta daca nu aerisesti in mod regulat.
Camerele neaerisite pot lipsi organismul de oxigenul de care are nevoie in mod constant pentru a se dezvolta normal.
Lipsa ventilarii aerului si neingaduirea acestuia sa intre si sa iasa in circuitul normal al sau poate duce la privarea intr-o mare masura de oxigen, cauzand astfel irascibilitate, respiratie sacadata, batai mai dese ale inimii, dureri de cap si tulburari de odihna.
Pe langa privarea de oxigen, element fara de care nu am mai putea respira si trai, o camera neaerisita poate imbolnavi si sistemul respirator, nepermitand propagarea tuturor microorganismelor daunatoare din aer, astfel aparand virusurile care te pot imbolnavi.
De asemenea, camerele care nu sunt aerisite corespunzator provoaca prin umiditatea crescuta probleme si afectiuni ale pielii. Umezeala si transpiratia nu se evapora in mod eficient iar pielea nu este lasata sa respire in mod corespunzator, astfel favorizand aparitia acneei si a eczemelor de toate felurile.
Un alt risc al neaerisirii la timp si in mod adecvat este provocarea de alergii sau intensificarea celor deja existente, tocmai de aceea este bine sa reimprospatezi in mod frecvent camerele in care stai pentru a nu crea situatii neplacute pentru tine insuti: stranut, inflamari ale ochilor etc.