Afectiuni ale limbii

De cele mai multe ori sanatatea noastra este reflectata prin anumite lucruri care apar la nivelul organismului. Mai exact, daca suferim de o anumita boala sau avem o anumita afectiune aceasta se va reflecta printr-o modificare la nivelul organismului.

Limba este organul musculos cel mai vascularizat din organism si tocmai de aceea este un organ sensibil care poate trada multe probleme de sanatate. Iata care sunt lucrurile la care trebuie sa fim foarte atenti deoarece trebuie sa le combatem.

Aspectul limbii albicioase

Cu siguranta ati mai vazut si la alte persoane sau poate vi s-a intamplat chiar dvs. sa va confruntati sau sa observati la un moment dat ca v-ati trezit cu aspectul unei limbi mai albicioase. Aceasta culoare este cauzata de faptul ca se acumuleaza pe limba anumite depozite care confera limbii o culoare inestetica. Culoarea aceasta este cauzata de faptul ca organismul prezinta anumite ciuperci de exemplu Candida. Tot aceasta afectiune poate aparea in cazul in care ati mancat ceva foarte fierbinte care a sensibilizat porii. Mai mult, in cazul in care suferiti de gripa sau de raceala va aparea acelasi aspect albicios. Se administreaza un tratament pentru a combate ciuperca si se administreaza un tratament antifungic. De asemenea, trebuie sa folositi o periuta pentru dinti care sa aiba un dispozitiv prevazut cu un sistem de curatare a limbii.

Aftele de pe limba

La un moment dat toti am avut probleme de genul acesta. Cand suntem mici facem afte pe limba din cauza laptelui, iar la maturitate aceste afte sunt provocate de consumul excesiv a unor fructe sau legume acide. Fructele acide sunt de regula citricele iar legumele sunt rosiile. Aceste afte sunt de regula extrem de incomode si dureroase insa pot fi tratate prin administrarea unui tratament medicamentos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.