Dinti

Au britanicii dinti urati?

Britanicii au o sanatate modesta a dintilor, sau cel putin asa se crede. Insa, este acest lucru adevarat?

Unii stomatologi din Marea Britanie sustin ca, clientii lor prefera un aspect mult mai natural al dintilor decat concurenta lor, americanii. Cu toate acestea, ce ne spun datele? In primul rand, depinde ce intelegem prin expresia ”sanatate modesta” a dintilor. Indiferent daca alegem sa avem dinti albi sau daca dorim sa-i indreptam, aceste lucruri tin in primul rand de moda. In ceea ce priveste sanatatea dentara, ceea ce conteaza este caderea dintilor. In urma acestui lucru, Marea Britanie se afla intr-o pozitie mult mai avantajoasa decat multe alte tari din lume- inclusiv in fata Statelor Unite.

Chiar daca oamenii viziteaza stomatologul odata la sase luni, acest lucru nu este insa suficient si nu este un semn de buna- sanatate dentara. Cercetatorii considera ca adultii care nu au probleme dentare nu trebuie sa viziteze atat de frecvent cabinetul stomatologic. In urma unui studiu, care a adunat si a studiat datele cele mai de incredere din intreaga lume, s-a concluzionat ca nu exista suficiente dovezi pentru a recomanda sau nu o vizita care este necesara odata la sase luni.

O lectie generala a sanatatii dentare este urmatoarea: din moment ce tendintele sanatatii dentare se schimba foarte rapid, in general intr-o directie tot mai buna, comparatiile intre tari sunt foarte dificile de realizat. Fie ca ne lipsete un dinte, avem carii si suntem nevoiti sa facem o vizita la dentist, nu putem concluziona ca numai poporul britanic are probleme din acest punct de vedere. Insa acest lucru nu inseamna ca Marea Britanie sau orice alt poporul intens industrializat nu ar mai trebui sa-si faca griji.

Anul trecut, un studiu a concluzionat ca cei mai bogati 20% dintre adultii cu peste 65 de ani, cu o situatie financiara foarte buna au, in medie, cu opt dinti mai putin decat 20% din populatia mai saraca. Britanicii nu trebuie sa isi faca griji pentru dintii lor- cel putin daca vorbim in comparatie cu americanii. In schimb, ar trebui sa se puna intrebarea de ce multi copii au dinti mai rai decat altii, chiar daca traiesc in interiorul aceluiasi stat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *