ecojoy.ro

Avantajele incalzirii cu panouri radiante

Tot mai mult se cauta in zilele noastre solutii avantajoase pentru incalzire, in special in apropierea sezonului rece. Proprietarii aleg de multe ori debransarea de la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, datorita costurilor ridicate, datorita faptului ca pierderile de pe retea sunt achitate tot de consumatori ori pentru simplul motiv ca incalzirea nu ajunge prompt in locuinte.

Solutiile alternative sunt din cele mai variate – de la centrale termice pe gaz, lemne sau electrice pana la energie termica furnizata prin panouri radiante. Aceasta din urma optiune pare sa fie una la tot mai mare cautare – nu e de mirare astfel ca exista o gama variata de oferte panouri radiante.

Exista o serie de avantaje ce recomanda aceste oferte panouri radiante, printre primele situandu-se nivelul de confort oferit persoanelor ce beneficiaza de un astfel de sistem de incalzire. Corpul uman pierde caldura, radiind-o catre suprafetele reci din jur. Panourile radiante, prin incalzirea suprafetelor peretilor, podelelor, ferestrelor, usilor si tavanelor, reduc astfel pierderea de caldura pe care o inregistreaza corpul uman.

Un sistem de incalzire prin panouri radiante inlatura stratificarea temperaturii in orice camera. Prin alte solutii de incalzire se poate ajunge la situatia in care aerul cald urca, iar podeaua si partea joasa a camerei ramane inconjurata de o patura de aer rece. Panourile radiante folosite pentru incalzire nu prezinta acest neajuns, caldura fiind distribuita in mod egal si aproape instantaneu in intregul spatiu.

Din punct de vedere al spatiului utilizat si a posibilitatii de montare, panourile radiante sunt castigatoare fara drept de replica in comparatie cu alte solutii pentru incalzire. Dimensiunile reduse ale panourilor radiante le recomanda in situatii in care instalatii complexe precum conducte si calorifere nu pot fi utilizate. Practice si eficiente, astfel de panouri pot fi folosite pentru incalzirea spatiilor diverse: case, apartamente, terase, piscine, muzee, cladiri de birouri, institutii, sere, spitale – lista poate continua la nesfarsit. Montarea panourilor este foarte simpla, necesitand atentie doar la pozitionare si la dimensiunile panoului.

Odata instalate, panourile radiante ofera caldura necesara, fara a crea curenti de aer sau zgomot. Gradul de confort este cu atat mai mult sporit fata de solutii termice ce implica o absorbtie si evacuare a aerului prin ventilatie, cu nivelul de zgomot asociat motoarelor si rotoarelor aferente. Incalzirea prin panouri radiante este absolut silentioasa, caldura fiind resimtita intr-un mod similar cu cel in care incalzesc si razele soarelui.

Nu in cele din urma, un avantaj considerabil adus de panourile radiante il reprezinta reducerea consumului de energie. Radiind caldura si incalzind in egala masura suprafetele si aerul din incaperi, nu mai este necesara ventilarea si recircularea aerului sau inlocuirea celui rece cu aer cald. Rezultatul direct este o economie. Atat timp cat panoul este dimensionat corespunzator, pentru a acoperi necesarul de caldura al unei anumite incaperi, consumul este eficientizat si orice proprietar va simti o reducere la nivelul facturilor cu incalzirea. Fara necesitate de revizii periodice amanuntite, cu un minim de intretinere si avand o durabilitate extinsa pana la 25 de ani, panourile radiante reprezinta solutia optima in materie de incalzire pentru orice spatii.

Un comentariu la „Avantajele incalzirii cu panouri radiante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *