rosu

Barbatii in rosu sunt mai agresivi?

Un nou studiu, de care cercetatorii se ocupa, arata ca, barbatii imbracati in culoarea rosie au un caracter mult mai dominantt decat barbatii imbracati in gri sau albastru, de exemplu. Studiul, publicat in Royal Society, in sectiunea de biologie, s-a bazat atat pe reactiile barbatilor cat si a femeilor, cu privire la asupra unor fotografii a unor barbati imbracati in rosu.

Cercetatorii de la Universitatea Durham din Marea Briatnie, au descoperit ca barbatii care poarta haine rosii au fost caracterizati ca fiind mult mai agresivi si mai dominanti, intrand in categoria celor foarte nervosi.

Cu toate acestea, cercetarile efectuate anterior arata ca, purtarea hainelor de culoare rosie cresc sansele de a castiga un concurs sport, fiind in acelasi timp, un semn de dominare.

Dar noile studii efectuate arata noi legaturi intre culoarea imbracamintii si modul in care o persoana este perceputa, culoarea rosie fiind responsabila, aparent, de declansarea unor asociatii mentale a oamenilor.

Studiul a avut la baza un esantion de 100 de oameni,dintre care  jumatate femei si jumatate barbati. Acestia au fost rugati sa analizezesi sa evalueze fotografii ale unor barbati care erau imbracati in rosu, albastru si gri, cerandu-le acestora sa evalueze barbatii cu privire la modul agresiv si autoritar pe care pareau sa-l aiba, dar sa si descrie starea lor emotionala aparenta.

In urma analizarii acestor fotografii, oamenii au declarat ca au observat furie si agresivitate la barbatii imbracati in rosu. Barbatii telespectatori, implicati in studiu, au vazut de asemenea in fotografii, pozitia dominanta pe care imbracamintea rosie le-o da barbatilor.

Culoarea gri si albastra pe de alta parte, nu au transmis semnale de agresiune sau de autoritate indivizilor implicati in studiu.

la finalul studiului, cercetatorii au declarat ca imbracamintea de culoare rosie poate fi un indiciu folosit de barbati pentru a-si prezice inclinatia spre dominare su agresivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.