Cai de a trata deprimarea

Multi dintre noi nu suntem fericiti, fericirea in sine fiind un termen prost inteles. Majoritatea confundam fericirea cu placerea, cu bucuria de moment, considerand ca odata ce nu suntem bucurosi sau satisfacuti de ceva, inseamna automat ca nu suntem nici fericiti.

Din pacate, bucuria este o senzatie trecatoare si nu poate fi facuta permanenta. In loc de a ne concentra pe bucurie, mai bine sa cautam si sa gasim multumirea, placerea.

Multi dintre noi vom descoperi ca suntem de fapt multumiti, doar ca nu ne obosim sa ne oprim pentru a realiza asta. Fericirea este o alegere de viata, nu un fel de rezultat a ceva la care nu avem acces.

Daca vei vrea sa fii fericit, atunci invata cum sa fii multumit mai intai de toate. Pentru ca lucrul acesta sa se intample nu trebuie decat sa ne facem timp sa realizam ca deja suntem multumiti.

Vorbeste cu cineva la care tii, si care la randul sau tine la tine. O simpla conversatie cu un prieten bun, cu toate ca suna plictisitor, poate ajuta mult mai mult decat orice psihiatru din lume.

Vorbiti despre cat de tare te supara ceva sau de care esti ingrijorat si cam care ar fi solutiile pentru asa ceva. Sau mai bine, nu vorbiti despre ceea ce te supara si vorbiti despre orice altceva care te face sa te simti bine, si care te va face sa treci peste supararile de moment. Pentru asta sunt prietenii buni.

Se spune ca esti deprimat daca tot ceea ce vrei sa faci este sa dormi , dar poate daca vei avea parte de ceva somn bun, nu te vei mai simti atat de rau. Nu este vorba numai de a dormi, este vorna despre a dormi suficient pe noapte.

Dormi cele sapte sau opt ore de care ai nevoie in fiecare noapte, mergi la culcare mai devreme si te vei si trezi mai devreme. Astfel iti vei seta un program bun de somn si te vei simti si mai bine in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.