manager

Calitati speciale la un manager

Un bun manager este un adevarat lider, bun atat cand vine vorba de luarea de decizii cat si ca model de urmat, o persoana optimista si entuziasta. O astfeld e persoana este una care indrazneste sa viseze si isi dedica pasiunea pentru indeplinirea viselor. Care sunt cele mai importante dintre calitatile pe care trebuie sa le aiba un manager vedem in continuare.

Abilitatea de a conduce este una vitala, pe care trebuie sa o aiba orice manager de succes. Organizatia, compania, intreaga echipa trebuie gestionata corespunzator, trebuie ghidata spre indeplinirea tuturor obiectivelor, iar acest lucru nu poate fi realizat decat de catre o persoana care stie cum sa faca asta, care are acele abilitati de leadership.

Un bun manager trebuie sa aiba de asemenea o abilitate de a planifica in detaliu absolut orice. Poate ca fiecare dintre noi are o viziune, un obiectiv pe care vrea sa il duca la indeplinire, insa a fi un bun manager inseamna a sti ce pasi trebuie urmati, fie ei chiar si de durata, pentru a ajunge la rezultatul dorit. Foarte importanta este de asemenea delegarea responsabilitatii – un manager este perfect constient ca nu poate face totul de unul singur, din acest motiv se inconjoara de o echipa de incredere pe care se poate baza oricand.

Comunicarea si capacitatea de a asculta vin imbinate ca doua alte calitati esentiale pentru un bun manager. O comunicare buna in cadrul oricarei organizatii ajuta procesele din activitate, insa daca managerul este singurul care comunica dand doar ordine, rezultatele pot sa nu fie cele asteptate. Prin urmare comunicarea trebuie sa fie un proces cu dublu sens – managerul trebuie sa si asculte si sa inteleaga ceea ce ii transmite echipa, pentru a intelege mai bine care sunt punctele slabe si punctele forte ale acesteia, uneori chiar pentru a accepta criticile constructive.

Abilitatea de a-si pastra calmul este un necesar absolut pentru orice manager. Situatiile pot fi foarte frustrante in unele momente, insa trebuie tot timpul rezolvate cu calm. Orice problema are si o rezolvare, chiar daca exista si unele consecinte negative. Controlarea temperamentului se impune astfel. Daca ai gasit toate aceste calitati si in propria persoana, inseamna ca esti un bun manager. Cauta si imbunatateste aceste abilitati pentru a fi unul si mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *