epilare

Cand au inceput femeile sa se rada?

Pentru a fi cat mai atragatoare, femeile au inceput sa-si indeparteze parul de pe diferite parti ale corpului, in acest fel avand un aspect mai ingrijit, fiind in acelasi timp si mai igienic.

De cand se epileaza femeile?

Zona axiala. Femeile americane nu erau nevoite sa se rada in zona axiala inainte de anul 1915- pana la urma, cine le vedea? Chiar si cuvantul „underarm” (axila, subrat) era considerat unul scandalos, iar acest lucru a facut ca aceasta zona sa fie una din cele mai interesante parti ale corpului. Apoi au aparut rochiile fara maneci. In scopul de a purta astfel de haine, femeile erau nevoite sa-si indeparteze parul neplacut din zona axiala. Nu au avut nevoie de cineva sa le convinga, iar la sfarsitul anilor `20, axilele paroase apartineau de domeniul trecutului, cel putin in America.

Picioarele. Moda anilor `20 era riscanta pentru partea de jos a corpului, iar multe femei din acele vremuri nu au simtit nevoia de a-si indeparta parul de pe picioare, insa, in anii `30 acest lucru a devenit unul foarte controversat. Anii `40 au venit cu fuste din ce in ce mai scurte. Indepartarea parului inestetic a devenit, brusc, o moda inedita, si se realiza pe o suprafata mai mare a picioarelor.

Zona inghinala. Oare actritele porno au inceput aceasta moda? Erau oamenii preocupati de boli si de aceea a pornit aceasta moda? Brazilienii? NU. Timp de sute de ani, epilarea inghinala a fost o practica comuna in randul grupurilor asociate cu modestia extrema: femeile musulmane. In cea mai mare parte a Orientului Mijlociu si a Africii de Nord, miresele erau nevoite sa-si elimine tot parul de pe suprafata corpului, pentru a se pregati cum trebuie pentru noaptea nuntii. Da, tot parul. Femeile devin estetice dupa casatorie, iar unii barbati fac la fel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *