cauzele divorturilor

Care sunt cauzele divortului

Divortul ar trebui sa fie ultima solutie in cazul unui mariaj cu probleme, astfel ca este important ce ii face pe oameni sa ia aceasta decizie. In vremuri in care divortul nu mai este chiar un tabu, a devenit important sa privim cauzele care pun capat unei casnicii.

Foarte multe cupluri intampina probleme si ajung sa aiba discutii, care pot degenera si se poate ajunge pana la divort. Numarul divorturilor creste foarte mult, iar motivele difera, de la probleme financiare, pana la lipsa de comunicare.

Pentru a evita un astfel de eveniment traumatizant in viata oricarui om, trebuie analizate motivele ce duc la acest rezultat. Psihologii spun ca problemele nu apar peste noapte, ci acestea pot fi sesizate inainte de casatorie. Din cauza dificultatilor de comunicare, la un moment dat se ajunge la rabufnire fara vreun posibil remediu.

Infidelitatea

Un studiu, efectuat pe un segment de analiza de peste 5 milioane de divorturi din Marea Britanie, a confirmat ca infidelitatea este pe un trend descendent in randul motivelor de divort. Daca in anii `70, 29%  dintre divorturi erau cauzate de infidelitate, in prezent, numai 15% din cuplurile care divorteaza citeaza infidelitatea ca fiind cauza.

Infidelitatea poate veni ca o consecinta a lipsei de comunicare sau a altor probleme din cuplu sau poate fi rezultatul faptului ca unul dintre soti s-a casatorit fara sa iubeasca. La fel de bine, insa, nu trebuie sa ignoram faptul ca institutiei casatoriei nu i se mai acorda acelasi respect, ceea ce face ca partenerii sa se aventureze in diverse relatii de conjunctura.

Lipsa de angajament

73% dintre cuplurile care au divortat au indicat lipsa de angajament drept motivul principal pentru care lucrurile nu au mers. Potrivit sondajului, 63% dintre cei divorati au declarat ca si-ar fi dorit ca partenerii lor sa fi depus eforturi mai mari pentru a salva casnicia. 35% dintre barbati si 21% dintre femei au spus ca ar fi trebuit sa se straduiasca mai mult.

Viciile

Pentru multi, dependentele sunt de neiertat, mai ales daca la inceputul relatiei aceasta dependenta nu a existat sau nu a fost mentionata. Cele mai multe despartiri au fost cauzate de consumul de alcool si de droguri, de jocurile de noroc si de dependenta de pornografie. Aceste vicii pot crea si probleme de incredere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *