Categoriile schimbatoarelor de caldura

Schimbatoarele de caldura sunt aparate care sunt folosite in constructia boilerelor termice si a centralelor termice. Acestea au un rol important in functionarea corecta a acestor aparate foarte importante in casa unui om.

Aparatele din domeniul instalatiilor sunt foarte importante oriunde vor fi montate, fie ca sunt in propria casa, fie intr-un magazin sau intr-un garaj, in toate aceste locuri sunt oameni, de aceea aceste aparate sunt realizate cu grija pentru a asigura siguranta si confortul oamenilor din incapere.

Sunt niste  aparate de  transfer termic prin care se transmite caldura dintr-un mediu intr-altul. Aceste aparate se folosesc in multe locuri, precum industric chimica sau petrochimica, etc.

Schimbatoarele de caldura se impart in doua categorii, cele cu conectori filet si cele cu conectori din flansa, diferenta intre cele doua fiind in special facuta de princpiul de montare, dar functionare fiind la fel.

Constructia

Unele dintre cele mai cunoscute schimbatoare de caldura sunt cele longhterm. Acestea sunt realizate din placi de otel inoxidabil care sunt lipite prin procese complexe si transformate in schimbatoare de caldura. Rezultatul este de asemenea o retea de canale de curgere pe partea primara si partea secundara permitand un schimb de caldura remarcabil intr-un spatiu cu dimensiuni compacte. Fluidul de transfer este dirijat din doua directii, una sprea alta prin fluxuri opuse. Transferul de caldura este atat de intens incat gradientul de caldura care apare pe iesire este de 5K, ceea ce spune ca fluidul cald a fost racit a fost aproape de temperatura fluidului rece.

Sunt versatile oricarei cerinte

Schimbatoarele de caldura creeate de Longhterm sunt adaptate sa raspunda oricarei cerinte cu o precizie extrema, fiind de altfel disponibile in diverse marimi, forma de turnare si tipuri de conexiuni. Totodata apare si optiunea de a fi folosite placile turnate in pachete cu diferite numere de panouri.

Schimbatoarele de caldura clasate dupa forma

In forma de H: genereaza canale de curgere cu nivel ridicat de turbulente si este caracterizat de puteri  termice mai ridicate si pierderi de presiune ridicate

Modelele acestea sunt cunoscute si ca modelele de tip rhc.

In forma de L: genereaza canale de curgere cu nivele reduse de turbulente si sunt cunoscute pentru puteri termice scazute si pierderi de presiune mai scazute. Ele sunt cunoscute si ca tipul ric.

Schimbatoarele de caldura au trei tipuri de filete: cu filete din alama, din alama lipite la capat si din otel sudate la capat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *