covor rosu

Ce nu stiai despre covorul rosu

Poate fi vazut la evenimente din cele mai diverse: de la intalniri diplomatice de inalt nivel pana la premiile Oscar, de la acordarea de premii si premiere a productiilor cinematografice pana la baluri scolare. Intinderea unui covor rosu pentru invitati reprezinta un semn de apreciere.

Desi originile exacte ale acestei traditii de asternere a covorului rosu nu sunt cunoscute, undeva la nivelul secolului al IV-lea exista o referinta despre acest lucru. Piesa Agamemnon scrisa de Eschil precizeaza ca la intoarcerea acestuia din razboi a fost intampinat cu un covor rosu, pentru o primire regeasca. Pe de alta parte, numeroase alte referinte sustin ca acel covor mentionat era de fapt de culoare violet.

Ajungand intr-o era mai apropiata, in anul 1821 a fost intins un covor rosu pentru intampinarea presedintelui de atunci al Statelor Unite – James Monroe.

Calea ferata centrala din New York a folosit de asemenea covorul rosu ca o strategie de promovare. Pasagerii ce se indreptau spre trenuri paseau pe covoare rosii intinse pe jos, simtindu-se astfel onorati.

Covorul rosu in varianta sa hollywoodiana a fost folosit insa pentru prima data la premiera filmului Robin Hood, in anul 1922. Dupa acest eveniment a fost preluat pentru ocazii din cele mai diverse, insa isi pastreaza de fiecare data semnificatia, acordand o atentie deosebita persoanelor ce pasesc pe el.

Multi sunt de parere in momentul de fata ca folosirea covorului rosu a ajuns sa fie comuna. In loc sa fie rezervat covorul rosu doar pentru ocazii speciale, este afisat acum chiar si pentru evenimente de mai mica anvergura. Tinand cont de istoric si de primele mentiuni despre aceasta traditie aflam ca este destul de veche. Ceea ce este mai interesant este ca in momentul de fata s-a integrat peste tot. Cu precadere insa, covorul rosu este folosit in industria divertismentului, asociat cu grandoarea si glamour-ul si facand persoanele ce pasesc pe el sa se simta intru totul speciale si onorate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.