interviu

Ce sa nu spui la un interviu

Ai fost chemat in cele din urma la interviu. Ai totul pregatit. Tinuta este una corespunzatoare, ai ajuns la timp, esti increzator ca vei trece cu bine si vei fi luat in considerare pentru angajare. Atitudinea este foarte buna, insa pentru a fi si mai sigur, trebuie sa fii si foarte atent la ceea ce spui si cum raspunzi la intrebari. Iata in continuare cateva lucruri pe care ar trebui sa le eviti.

  • Nu intreba despre salariu prea devreme

Aceasta sugereaza angajatorului ca interesul tau este castigul financiar iar munca vine pe locul al doilea. Desigur ca esti interesat de remuneratie si beneficiile pe care compania le are de oferit, insa evita sa aduci subiectul in discutie prea repede. La primul interviu probabil vei fi intrebat ce asteptari ai, urmand ca la urmatoarele intalniri sa vina si angajatorul cu o oferta si sa puteti apoi negocia.

  • Nu folosi clisee, jargon sau limbaj informal

Vei da impresie de neprofesionalism, angajatorul poate sa nu te ia in serios. Conversatia la un interviu este in majoritatea cazurilor una formala, si acest lucru nu trebuie uitat. Astfel atentie la limbaj, jargon, bancuri, injuraturi, comentarii nepotrivite si asa mai departe.

  • Nu fa comentarii negative despre fostii angajatori

Acest lucru nu va fi privit cu ochi buni de cel ce te intervieveaza. Va cere referinte de la locul tau anterior de munca in orice caz, trebuie sa cauti sa nu denigrezi fostul angajator.

  • Nu spune ca nu ai puncte slabe

Va arata ca incerci sa iti ascunzi slabiciunile. Mai bine ii prezinti angajatorului o situatie in care o greseala pe care ai facut-o te-a transformat in bine.

  • Nu fi arogant, nu intreba despre concedii prea repede

Lista poate continua. Evita sa raspunzi la telefon sau la mesaje si cauta sa arati cum expertiza si cunostintele tale vor fi de un real ajutor companiei. Un interviu este o sansa ce ti se ofera sa stralucesti si sa faci o impresie buna, astfel va trebui sa fii pregatit si sa stii cum sa te prezinti cat mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.