desen

Ce spun despre tine mazgaliturile ce le faci pe hartie cand te plictisesti

Fiecare dintre noi are acest obicei: atunci cand ne plictisim, cand nu avem inspiratie pentru urmatorul pas de urmat, cand suntem intr-o convorbire telefonica sau o sedinta.

Desene si mazgaleli pe hartie, semnaturi sau orice alte schite pot spune multe lucruri despre personalitatea unui om – cel putin asa am citit in cateva articole. In acele momente subconstientul dicteaza, iar rezultatul ce apare pe hartie arata ceea ce traim, ceea ce simtim, starea de spirit pe care o avem. Sa vedem ce ar putea sa insemne aceste mazgalituri.

 • Semnatura proprie – daca in timp ce vorbesti la telefon, asculti o prezentare sau esti intr-o sedinta incepi sa te semnezi in repetate randuri pe un biletel, in agenda sau pe orice alta hartie pe care o ai la indemana, inseamna ca te preocupa o problema.
  semnaturaCauti sa ii gasesti rezolvarea, esti macinat de ganduri si ai doar asta in minte. Poate ca ar fi bine sa te mai detasezi putin si sa privesti lucrurile dintr-o alta perspectiva.
 • Chipuri de persoane – daca ajungi sa le desenezi in momente de plictiseala, ar putea insemna ca te simti nesigur pe tine si ca esti in cautarea unei persoane care sa te ajute.
  fataUn singur chip desenat pe hartie mai poate sa insemne de asemenea si prea mult stres acumulat, izolare si marginalizare de care ai parte – solutia in acest caz este o evadare din cotidian: ia o pauza!
 • Desenezi ochi? In acest caz s-ar putea spune despre tine ca esti o persoana extrovertita – in cazul in care desenezi ochi mari.
  ochiMai poate insemna de asemenea ca te simti monitorizat, supravegheat, urmarit. Poate e cineva tot timpul cu ochii pe tine, care te streseaza.
 • Figuri geometrice – denota precizie si organizare. Daca le desenezi in momentele de plictiseala, mesajul pe care il transmit despre tine este ca ai obiective bine stabilite, ca stii exact ceea ce vrei.
  figuriPrecizia de a contura triunghiul perfect, chiar involuntar, arata ca ai bine stabilite in minte niste lucruri, in timp ce un patrat poate insemna ca deciziile pe care le iei sunt tot timpul sustinute de argumente valide.
 • Spirale sau valuri – indica faptul ca te concentrezi exclusiv pe problemele proprii. Nu te intereseaza preocuparile altora, ci doar ceea ce ai tu de rezolvat.
  valuri
 • casa pe care o desenezi pe hartie poate sa arate o nevoie de siguranta. Daca la un moment de plictiseala ai schitat pe hartie o casa singuratica, ar mai putea insemna ca ai nevoie de un repaos, de o detasare de tot stresul de care ai parte.
  casa
 • Daca desenezi stele, inseamna ca ai o fire pozitiva si optimista. O stea singuratica, pe de alta parte, poate sa arate ca ai un obiectiv arzator pe care vrei sa il indeplinesti.
  stea
 • Flori – odata ce le-ai desenat, inseamna ca esti o persoana deschisa, extrovertita, care comunica usor si se intelege bine cu cei din jur. Si aici conteaza insa forma: daca varfurile si petalele sunt ascutite, ar putea insemna ca ai tot timpul o pozitie defensiva.
  flori

Tu te regasesti? Ce mai desenezi pe hartie cand te plictisesti? Astept raspunsurile voastre in sectiunea de comentarii.

Autor: Catalin Mihai Sotropa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *