Moussaieff Red Diamond

Cele mai scumpe diamante din lume

Un diamant este pentru totdeauna, sau cel putin asa spune o zicala. O alta zicala spune ca diamantul este cel mai bun prieten al femeilor. Indiferent daca sunt sau nu adevarate aceste zicale, este important de stiut ca aceste pietre pretioase ajung sa aiba preturi incredibile. Printre cele mai mari si mai scumpe diamante din lume putem aminti de:

Moussaieff Red 20 Millioane $

A fost denumit in trecut Red Shield Diamond. Acesta ere o greutate de 1.022 grame si vine cu o taietura Trillian. Este de asemenea cel mai mare diamant rosu din lume la ora actuala. Acesta a fost descoperit in anul 1990 de un fermier. in forma sa originala acesta avea o greutate de 2.78 grame. Diamantele rosii sunt unele din cele mai rare tipuri de diamante. Acesta a fost taiat de compania William Goldberg Diamond, dupa care a fost cumparat de designerul de bijuterii israelian Shlomo Moussaieff. Moussaieff este in momentul de fata detinatorul acestui diamant, care are o valaoare estimata la 20 de milioane de dolari.  Israelianul este recunoscut pentru astfel de achizitii, recent cumparand un diamant albastru de 8 milioane de dolari.

Perfect Pink 23 Millioane

Acest diamant a facut istorie in anul 2010 cand a fost vandut ca „Perfect Pink Diamond” Desi acesta a fost umbrit de „Graf Pink” un alt diamant in cadrul licitatiei in care a fost cumparat, frumusetea de 14.23 carate a devenit una din cele mai scumpe pietre vandute vreodata pe continentul asiatic. un cumparator anonim a achizitionat diamantul pentru pretul de 23 de milioane de dolari. Acesta vine in tandem cu doua dimante mai mivi ce 1.73 si 1.67 carate fiecare de o parte si de cealalata a diamanatului de culoare roz.

Diamantele au fost mereu pietre de lux care au atras ochii multor oameni bogati. Oameni care isi doresc sa detina cele mai scumpe obiecte din lume si sa se bucure de stralucirea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *