Kidman

Cele mai scumpe spoturi publicitare realizate

Toata lumea stie cat este de importanta publicitatea cand vine vorba de marketingul pentru un produs sau un serviciu. Aceasta are o o serie de beneficii printre care regasim publicul tinta la care ajungee si comunicarea eficienta realizata. Cand se realizeaza un spot publicitar sunt mai multe elemente si obiective care trebuiesc atinse. Costul unui astfel de spot nu includ doar costurile de productie dar si costurile de rulare si difuzare ale acestora.

Pepsi – camapanie de 7.53 milioane $

In anul 2002 Pepsi a rulat un spot publicitar ce o avea in prim plan pe Britney Spears. Spotul avea o lungime de 90 de secunde si a generat costuri de 7.53 de milioane de dolari.

Aviva Life Insurance – campanie de 13.4 milioane de dolari

Compania de asigurari britanica a ajuns sa fie cunoscuta mai apoi sub numele de Norwich Union ca urmare a unui spot publicitar in anul 2008. Spotul ii avea in prim plan pe Bruce Willis, Dame Edna, Ringo Starr, Elle Macpherson si Alice Cooper, staruri care si-au schimbat numele dupa ce au devenit celebri, acesta fiind mesajul debaza al clipului de 13.4 milioane de dolori.

Channel 5 – campanie de 33 de milioane de dolari

Acest spot de 4 minute pentru parfumul Chane 5 a fost directat de Baz Lurhrman in anul 2004. Acesta este directorul care s-a ocupat si de filmul Moulin Rouge si o are in prim plan pe actrita Nicole Kidman. Acest spot publicitar a fost realizat in Australia si a generat costuri de 33 milioane de dolari. Spotul o are pe Nicole Kidma in mijlocul strazii incercat sa ia un taxi si ajunge la un om care nu ii cunoaste statutul de star. Dupa o aventura cu acesta aceasta se retrage in lumea showbiz-ului si in viata sa glamoroasa. Pentru acest clip publicitar Nicole Kidman a primit 5 000 000 de dolari doar pentru 4 zile de filmari. Aceasta este cea mai scumpa campanie de publicitate realizata din istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *