Colectionara de magneti si servetele

Cred ca cel putin intr-o familie exista cate o persoana care sa colectioneze cate ceva: timbre postale, servetele, magneti, carti de vizita, vederi, carti, scoici, ziare vechi, fotografii sau pixuri.

Numarandu-ma printre acei care colectioneaza nu doar un singur item, ci mai multe, pot spune ca este o adevarata pasiune, placere si o indeletnicire buna pentru timpul liber.

Insa, pe langa cei care fac lucrul asta doar din pasiune, pentru ei fiind un hobby, sunt si persoane care fac afaceri din asta, bani buni si astfel reusesc sa imbine utilul cu placutul, frumosul cu materialul.

Eu sunt fericita posesoare a multe servetele de toatemarimile, felurile, culorile, modelele si provenind din diferite zone ale tarii si ale lumii chiar.

La fel pot spune si despre colectia mea de magneti, care sunt alesi de peste tot din lume, din Romania in primul rand, din frumoasele locuri in care am fost si am optat sa-mi iau ca amintire, ca suvenir, cate un magnet reprezentativ locului.

Dupa Romania, mai am magneti cu text, cu imagini, poze iesite in relief, si din urmatoarele locuri: Franta, Spania, Belgia, Olanda, Anglia, Danemarca si Grecia. Si nu doar cate unul din fiecare tara, ci cate unul pentru fiecare zona si loc in care am mers si pe care l-am vizitat in respectiva tara.

Servetelele le-am colectionat inca din scoala generala, cand era o adevarata moda in a avea pasiunea asta, facand chiar si chimburi cu colegii si platind bani buni pentru a le procura.  Intre timp, colectia s-a marit, s-a diversificat, si sta frumos asezata in mape si folii, pentru a se pastra cat mai bine.

Uneori mai revin la fiecare dintre aceste mape si imi amintesc de povestea fiecarui servetel in parte si atunci ma minunez cum de am reusit sa adun atat de multe amintiri, din atat de multe locuri si cum de nu m-am oprit inca din a le colectiona in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *