Comportamentul corespunzator la plaja

Cei mai multi oameni isi petrec zilele libere sau concediul din timpul verii la plaja sau la piscina. Cu totii ne bucuram de relaxarea de la piscina si de pielea aurie pe care o capatam in urma expunerii la soare. Nu mai este un secret faptul ca expunerea in mod gresit dauneaza foarte mult pielii si sanatatii ei. Toate aceste neplaceri pot fi prevenite in cazul in care adoptam masurile de siguranta corespunzatoare.

De asemenea, copii sunt mult mai vulnerabili si au o piele mult mai sensibila decat adultii, de aceea trebuie sa luam masurile corespunzatoare pentru a preveni nelacerile.

Cele mai des intalnite neplaceri cauzate de expunerea indelun la radiatiile solare sunt arsurile solare sau bolile contagioase.

Primul lucru de care trebuie sa tinem cont este utilizarea corecta a lotiunilor solare. Este foarte important sa alegem o lotiune protectoare cu un factor de protectie corespunzatorpielii. Razele UVA produc nu numai arsuri solare ci si o imbatraire prematura a pielii, ducand pana la cancerul de piele. Lotiunea pentru protectie a pielii trebuie sa fie utilizata cu cel putin 30 de minute inaintea contactului pielii cu razele solare. Lotiunea trebuie sa fie aplicata pe absolut toata suprafata corpului inclusiv urechi, nas, talpi, etc. De asemenea, trebuie sa folosim o lotiune rezistenta la apa cu un factor de protectie cat mai ridicat pe care sa o aplicam o darta la 2 ore. In cazul copiilor, lotiunea protectoare trebuie sa aiba un factor de protectie mai mare decat folosesc adultii si sa fie aplicata mai des.

Hidratarea este foarte importanta atunci cand ne aflam la piscina. Daca in restul timpului specialistii recomanda consumul a 2 litri de apa de zi, in timpul expunerii la soare, trebuie sa consumam aproximativ 3,5 litri. Consumul de alcool trebuie evitat pe timpul expunerii solare sau la plaja deoarece acesta are un puternic efect de deshidratare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *