Cu cata grija ai grija de cainele tau

In momentul in care te decizi sa detii un animal de companie, de orice fel fie el caine sau pisica, iti asumi de fapt ideea de a avea grija de un suflet care depinde 100% de tine. Nu poate sa iti spuna insa are nevoie nu numai de un loc in care sa doarma, mancare in fiecare zi. Are nevoie si de interventia ta mai ales ca nu poate pe cont propriu sa isi aiba de grija.

Un caine are, in egala masura ca si un om, probleme de sanatate. Tine de intoleranta la anumite alimente, de alergiile la diversi factori. Asta se vede in timp insa ce te faci cand vine vorba de un accident? Asa ca da, merita sa vorbim si de partea de medicina a cainilor si pisicilor. Vei considera ca starea lor de sanatate este pe aceeasi lungime de unda cu a ta. Nu gresesti pentru ca pana la urma responsabilitatea ta in cresterea lui tine si de acest aspect.

Si aici intervine o alta ramificatie. Nu orice medic este unul potrivit pentru animalul de companie, in masura in care se pare ca aparatura si nu numai este cea care face marea diferenta. Spre exemplu un aparat radiologie veterinara aici, in cadrul unei clinici, si acum, la momentul potrivit este solutia care te salveaza pentru ca fiecare secunda conteaza cand vine vorba de viata unui suflet.

In ultimii ani clinicile de asa natura au ajuns sa fie din ce in ce mai extinse si cu un mai mare accent pe partea de dotare. Pentru ca tinem la animalul de companie, pentru ca pretindem sa avem pretentii in ceea ce priveste nivelul de ingrijire al acestuia este de la sine inteles ca vom apela la serviciile celor de top. Gandeste-te la simplul fapt ca in urma unui accident vei avea nevoie de o radiografie urgenta pentru a localiza sursa hemoragiei interne sau pentru a descoperi in cele din urma care este de fapt situatia care afecteaza sanatatea celui in cauza.

Una peste alta, tine cont de evidenta medicala a animalului de companie daca interesul tau este acela de a avea un animal sanatos, voios si care sa te incante cu prezenta lui asa cum ai visat. Exista de asemenea si raspunderea pe care, indirect, ti-ai asumat-o in momentul in care ti-ai luat angajamentul de a avea un caine/pisica in grija ta. Nu ai cum sa fii un om implinit cand ai lipsa unui caine sanatos, nu-i asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *