generatoareelectricebraco.ro

Cum este util un generator electric

Un generator electric pentru acasa este un dispozitiv foarte important pentru o locuinta moderna. Climatul si conditiile vremii au cunoscut modificari substantiale in ultima perioada. Uragane, furtuni si conditii extreme de temperatura au devenit lucruri la ordinea zilei in ultimii ani, iar cand astfel de lucruri se intampla, adesea apar si penele de curent, acele intreruperi atat de deranjante ale furnizarii de energie electrica.

A avea un generator pentru locuinta se poate dovedi un fapt foarte util in astfel de situatii. Nu mai ramane astfel neacoperit necesarul de electricitate ca urmare a sistarii furnizarii indiferent de circumstante.

Exista doua categorii mari de generatoare disponibile pe piata in momentul de fata. Deosebirea dintre ele consta in amplasament: cele statice sunt instalate si functioneaza autonom, iar cele portabile sunt usor de mutat si transportat, oferind o autonomie si o flexibilitate extinsa.

Generatoarele statice sunt de obicei alimentate de motoare diesel si sunt mai costisitoare fata de omoloagele lor mobile. Instalate intr-o locatie permanenta, au capacitatea de a furniza energie electrica unei intregi locuinte, unei institutii sau chiar unui hipermarket, in caz de caderi de tensiune. Aceste generatoare pot fi setate in asa fel incat sa porneasca automat cand intervin intreruperi in furnizarea energiei electrice.

Generatoarele portabile sau mobile pot fi folosite in multe alte scopuri. Acolo unde nu exista racord la sistemul centralizat de furnizare a energiei electrice, unde nu exista alta sursa de curent, un generator portabil este foarte util. Pe santiere sau chiar pe langa locuinta cand sunt necesare ceva reparatii si amenajari, generatoarele electrice portabile cum este gama de generatoare electrice Kohler – alimentate pe benzina – reprezinta solutia ideala.

Indiferent de caz, principiul de functionare in cazul generatoarelor electrice este acelasi. Alimentat cu combustibil si furnizand energie prin intermediul campului electromagnetic, un generator nu are nevoie de baterii pentru a functiona, utilizand in acest scop exclusiv combustibilul. In acest fel, indiferent de necesar, de iluminat, functionare a aparaturii ori intretinerii activitatii sectoarelor industriale sau comerciale, generatoarele electrice isi indeplinesc cu succes rolul.

Astfel, ca si concluzie, a achizitiona un generator electric fie pentru locuinta, fie pentru business, se dovedeste a fi o optiune excelenta. Nu vei mai avea batai de cap cu penele de curent – desi in ultimul timp evolutia tehnologiei face ca acestea sa fie mult mai rare. Nu va mai trebui sa iti intrerupi activitatea din cauza ca aparatura nu mai functioneaza ori pentru ca nu mai ai lumina suficienta. Oricand si oriunde, un generator electric este o investitie de dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.