Cum ne protejam de zilele caniculare

Daca ar fi sa facem asa cum ne dorim noi cu siguranta in zilele caniculare am sta in casa, la umbra, la plaja, la iarba verde, la picnic etc. Insa o vara intreaga poate fi de-a dreptul caniculara. Nu vom putea sa stam tot timpul afara pentru ca nu avem timp liber. Suntem oameni si avem o familie, o casa de intretinut, un serviciu si eventual 2 capii. Nu putem sa fim mereu intr-o continua relaxare atunci apare o caldura torida. Ce putem sa facem?

In primul rand este foarte important sa facem dus foarte des in timpul zilelor caniculare. Apa nu trebuie sa fie nici rece si nici fierbinte si trebuie sa fie usor calduta intrucat sa suporte pielea noastra. Acum, daca faceti dus de mai multe ori pe zi gelul de dus va poate afecta foarte serios pielea. Din acest motiv este recomandat sa folosim un gel de dus mai bun, cu crema hidratanta sau unul pentru bebelusi. Astfel nu riscam sa avem probleme cu pielea. Substantele din gelul de dus au in compozitie anumite substante care pot usca in mod excesiv pielea. Daca va  clatiti cu apa calduta veti reusi sa indepartati transpiratia, praful si excesul de sebum. Cu siguranta dupa ce veti face dus va veti simti mai bine si mai confortabil.

In momentul in care va alegeti hainele cu care aveti de gand sa va imbracti este foarte important sa le alegeti pe cele mai potrivite pentru voi. Cautati sa purtati fibre usoare materiale naturale cat mai deschise la culoare si croieli vaporoase. Hainele vaporoase din materiale bune vor permite pielii sa respire si astfel nu veti simti caldura atat de tare. Evitati hainele mulate deoarece vor exercita presiuni asupra vaselor de sange si astfel vei avea probleme cu circulatia sangvina.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.