facebook

Cum sa eviti inselatoriile de pe Facebook

Cine ti-a vazut profilul?

Una din cele mai frecvente inselaciuni promovate pe reteaua de socializare consta intr-o „aplicatie” Facebook care iti permite sa vezi cine ti-a vizitat profilul, sau mai bine spus „Find out who’s stalking you”. Este foarte usor sa cazi in aceasta inselatorie, pentru ca toti sunt curiosi sa vada cine le-a vizitat profilul sau nu. Cei mai multi isi doresc sa vada cine este interesat de soarta lor. Din pacate totusi, un click pe link-urile care promit sa dezvaluie cine te urmareste, conduce la site-uri cu continut periculos sau aplicatii proaste. Parte a politicii de confidentialitate, Facebook nu va permitte niciodata sa vezi cine ti-a vizitat profilul si nu exista nicio aplicatie legala care sa faca acest lucru.

Ajuta copiii care sufera

Aceste farse sunt proiectate pentru a se juca cu sentimentele utilizatorilor. De obicei, implica distribuirea unei fotografii a unui copil bolnav care sustine ca „like-ul” sau distribuirea imaginii va determina copilul sa primeasca optiunile de salvare de care are nevoie. In realitate, post-ul nu inseamna nimic, iar ceea ce fac utilizatorii este sa distribuie o fotografie a unui copil grav bolnav pe reteaua de socializare, care ar putea avea ca si consecinta o durere mai mare pentru familia copilului.

Videoclipuri false ale celebritatilor

Aceste farse ademenesc utiliztorii sa dea click pe un videoclip care sustine ca o celebritate face ceva scandalos. Odata ce ai apasat play, vei fi obligat sa distribui videoclipul iar apoi vei si condus catre o aplicatie cu continut periculos, unde vei fi rugat sa permiti accesul lor pe profilul tau. Daca apesi Accept, acestia iti vor folosi contul pentru a-ti spama prietenii cu videoclipuri similare. In fond, videoclipul pe care doreai sa il vizualizezi nici nu exista. Daca doresti sa afli nouati despre celebritati, cauta surse de incredere, si nu te grabi sa dai click pe orice iti apare la News Feed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *