productivitate

Cum sa-ti cresti productivitatea

Te-ai saturat sa tot trebuiasca sa iei munca cu tine acasa, proiecte incepute la serviciu ce trebuie terminate si pentru care parca nu sunt de ajuns cele 24 de ore dintr-o zi? Multi dintre noi am fost sau chiar suntem in aceasta situatie. Ce solutie am putea gasi? Secretul sta in organizarea eficienta a timpului prin urmarea catorva sfaturi simple, la prima vedere.

Renunta la multitasking! Chiar daca atunci cand esti presat de timp ai tendinta sa faci mai multe lucruri deodata, acest lucru te poate incetini in loc sa te ajute sa termini totul mai repede. Atentia iti este distrasa de la o sarcina la alta, pierzi astfel timp inutil si ajungi sa fii ineficient. Rezolva fiecare lucru pe rand si vei simti o schimbare.

Prioritizeaza! Mai usor de spus, decat de facut. Cand ai de dus la indeplinire 5 sarcini dintre care toate sunt urgente, cum sa le prioritizezi? Incepe ziua planificandu-ti exact ceea ce ai de facut, daca te ajuta poti chiar sa iti scrii o lista pe o hartie. Pe masura ce rezolvi lucrurile, le si bifezi pe lista, iar in cazul in care intervine altceva, de urgenta necesitate, vei sti unde ai ramas si vei putea relua.

Planifica-ti timpul si foloseste-te de alarme. Desigur ai acea alarma care te trezeste dimineata, insa a-ti pune alarme pentru sarcinile pe care le ai de indeplinit pentru munca poate fi de asemenea o idee buna. Te va ajuta sa te motivezi sa rezolvi totul la timp si in acest fel vei deveni mai eficient si mai productiv.

Nu uita sa te ingrijesti. Daca organismul nu functioneaza la nivelul optim si productivitatea va avea de suferit. Astfel trebuie sa te asiguri ca ai parte de suficienta odihna, ca te alimentezi la timp si sanatos si poate chiar reusesti sa faci si putina miscare zi de zi. Ori de cate ori e nevoie, permite-ti si cate o pauza, altfel vei ajunge surmenat si nu vei mai putea da randamentul pe care ti-l doresti sau care se asteapta de la tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *