imaginatie

Cum sa-ti imbunatatesti imaginatia

Ai ramas vreodata uimit de creativitatea autorului tau preferat? Te-ai intrebat vreodata daca ar fi posibil ca si tu sa fii la fel de imaginativ? Daca unele persoane nu sunt de acord ca e posibil sa iti imbunatatesti imaginatia, aflati ca este posibil a gandi mai creativ prin folosirea catorva trucuri simple.

Leonardo da Vinci a fost probabil una din cele mai creative persoane vazute vreodata. A fost un polimatematician din perioada Renasterii, ce era interesat de o mare varietate de subiecte. Pictor desavarsit, sculptor, arhitect, muzician, inventator, botanist – doar cateva dintre interesele sale, printre multe altele.

De cate ori ai citit o poveste fantastica si ai fost pur si simplu uimit de creativitatea cu care era prezentata? De cate ori nu ai privit o pictura si te-ai gandit cum si-a imaginat artistul ceva atat de real? Iata in continuare cateva sfaturi care pot ajuta orice persoana sa isi imbunatateasca puterea imaginatiei.

  • Curiosul roade osul – spune o zicala din popor. Cu toate acestea, fara o minte activa si curioasa, poate fi destul de dificil sa te poti gandi la inovatie; a-ti pune multe intrebari despre lucruri diverse poate fi o modalitate buna de a exersa imaginatia.
  • Daca nu ai auzit niciodata de gandire laterala, trebuie sa intelegi ca a gandi „in afara cutiei” poate fi o cale excelenta de a-ti imbogati imaginatia.
  • O buna modalitate de a-ti imbunatati creativitatea este sa te asociezi cu oameni creativi. Cercetarile arata ca petrecand timpul cu oameni creativi iti permite sa poti veni cu idei inovative mai mult decat in alte situatii.
  • O modalitate foarte simpla de a-ti exersa imaginatia este sa te gandesti cum vor fi lucrurile in viitor. Ia o hartie si imagineaza-ti unde iti doresti sa ajung peste 10 ani, atat profesional cat si personal.

Majoritatea oamenilor sugereaza ca a face mici schimbari nu numai in perspectiva lucrurilor, ci si in maniera in care se presupun lucrurile, este foarte important. Trebuie sa intelegi ca, la fel ca si orice alta caracteristica, creativitatea trebuie exersata, acest lucru fiind posibil doar daca mintea este libera sa exploreze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *