Esti ingrijorat(a) ca micutul tau se va putea rani jucandu-se in balcon? In aceasta postare am pregatit cateva sugestii pentru a-ti proteja copiii in fata unei situatii care ar putea sa le ameninte viata.
Copiii traiesc in propria lor lume a fanteziilor si rar sunt deranjati de lucrurile care se intampla in jurul lor. Acestia sunt atat de captivati de rutina lor zilnica incat nu sunt perfect constienti de siguranta lor. Parintii trebuie sa stea cu ochii pe ei pentru a se asigura ca cei micuti nu intra in vreun pericol. Daca locuiesti intr-un apartament care are balcon si ai copii care se joaca acolo, sa il protejezi pentru siguranta lor ar trebuie sa fie un lucru esential.
Pasi pentru a-ti proteja copiii in balcon
Chiar daca esti sigur ca cel mic nu va intra in balcon, ridica un fel de gardulet pe post de protectie pentru ca niciodata nu stii cand poate sa apara o situatie in care nici nu ai timp sa gandesti si copilul tau poate sa aiba un accident. Nu vreau sa te sperii, dar trebuie sa realizezi nevoia de a-ti izola balconul pentru siguranta copilului tau. Poti sa apelezi la situri ca www.terasebalcoane.ro pentru a te asigura ca ai un balcon corespunzator. Daca nu, permite-mi sa-ti sugerez cateva optiuni pentru aceasta izolare, si vom analiza pasii utilizati pentru instalarea garduletului sau al unui acoperis protector deasupra balconului. Unul este un scut transparent de balcon care este atractiv, durabil si sigur. Este mai ieftin decat alte tipuri de ingradiri. Un plexiglas este un alt tip de scut care este si atractiv, si sigur. Dar, singurul aspect al acestui tip de scut este ca e disponibil in magazine, asa ca trebuie sa-l comanzi si sa apelezi la un profesionist pentru a-l instala. Daca vrei sa-l instalezi singur, trebuie sa cunosti cateva detalii ale meseriei de tamplar.
Pentru a-ti ingradi balustrada balconului cu plexiglas si un fileu, sa zicem asa, iata o lista de lucruri de care ai nevoie:
- Harnasament
- Ruleta
- Plexiglas
- Surubelnita
- Suruburi
Pasul 1:
Masoara latimea balustradei balconului, i.e., spatiul dintre doua bare de metal sau lemn orizontale ori verticale (depinzand de modelul balustradei). Verifica distanta dintre balustrada si podea pentru ca acest lucru va preveni caderea copilului intre gauri sau sa arunce obiecte printre bare. Deschizatura barelor nu ar trebui sa aiba mai mult de 10 centrimetri, deoarece copilul se poate strecura printre ele sau poate sa-si bage mana printre pentru a arunca lucruri.
Pasul 2:
Deschizaturile mai largi de zece centimetri trebuiesc acoperite cu plexiglas care este disponibil in majoritatea magazinelor de uz casnic. Poti sa-l tai cu un fierastrau de masa pentru a obtine marimea disponibila sau, daca nu ai incredere in ceea ce poti sa faci, poti sa apelezi la un tamplar.
Pasul 3:
Acum trebuie sa treci cu plasa pentru bare si sa atasezi harnasamentul. Foloseste o surubelnita pentru a fixa suruburile in plasa.
Copilul tau ar putea sa fie curios in legatura cu noua instalatie si tot ce tine e ea, dar in curand se va obisnui cu ea si isi va continua activitatile. Poti sa folosesti si un gard de gradina pentru a-ti proteja balconul impotriva pericolelor care pot aparea pentru copilul tau. Dar distantele care depasesc 10 centrimetri trebuiesc acoperite cu plexiglas. Nu in ultimul rand, nu amplasa banci, fotolii, scaune in apropierea balustradei, prevenind astfel urcarea copilului deasupra balustrazii. Nu te baza complet pe ingradire si sa-ti lasi copilul nesupravegheat in balcon. Gandeste intelept si protejeaza-ti balconul inainte ca cel mic sa inceapa sa investigheze imprejurimile.