Cum te schimba sarcina-Partea II

Ca proaspat parinte, atat mama cat si tatal copilului se schimba intr-o mare masura. Isi schimba obiceiurile, ritualurile, grijile lor sunt acum altele, pun totul pe loc secund, viata lor, ca sa ofere celui mic tot ce are nevoie si toata atentia de care are nevoie pentru a se dezvolta normal si sanatos.

Odata devenit parinte iti vei pune din nou problema sarbatorilor, a zilelor care reprezinta ceva in calendar, chiar daca intre timp tu ai devenit prea mare pentru asa ceva sau pur si simplu nu ai mai tinut cont de ele.

Acum trebuie sa le descrii, sa le povestesti celor mici ce reprezinta fiecare sarbatoare in parte,ce semnificatie au, dar mai ales sa te ocupi de pregatirea celor necesare impreuna cu ei pentru a realiza din nou atmosfera specifica fiecarui eveniment in parte.

Trebuie sa le explici celor mici de ce se comporta asa adultii sau alti oameni din jurul lor si ce inseamna una, ce inseamna alta, sa raspunzi la toate intrebarile stresante, dar nevinovate ale lor si sa incerci sa faci asta printr-o povestioara ca pentru intelesul lor. Cu ocazia asta, devii povestitor si inventator de povesti, ceva la care nu ai visat vreodata ca vei face.

Nu mai ai timp nici de dusuri mai lungi, daramite de o baie lunga si relaxanta in cada plina cu spuma, pentru ca trebuie sa fii mereu acolo in caz ca se poate intampla ceva sau pentru ca ai tai copii nu au rabdare si vor sa-i duci in parc sau sa le citesti ceva.

La fel de mult iti va fi afectata si rutina de dimineata sau sesiunea de machiaj de inaintea unei intalniri sau iesiri(in cazul mamelor). In loc de o ora sau o jumatate de ora, vei avea la dispozitie doar cinci minute amarate in care sa te dai cu o crema si sa te rujezi putin pentru a nu arata chiar atat de stearsa.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *