Cum te schimba sarcina-Partea V

Viata de parinte este foarte frumoasa, dar si foarte obositoare. Ai responsabilitati mai mari, nu mai ai atata timp liber pentru tine insuti, trebuie sa ai grija de mai multe lucruri pentru ca totul sa fie in ordine.

Iti faci griji!

Atunci cand nu esti langa copilul tau, cand acesta este plecat undeva, ba intr-o excursie, ba este ramas undeva peste noapte la un prieten, nu incetezi din a-ti face griji in legatura cu el.

Te gandesti ca i se poate intampla ceva neplacut in drum spre scoala sau ca se va imbolnavi de ceva, asta intamplandu-se mai ales atunci cand copilul este inca mic si cand crezi tu ca nu poate avea grija singur de el.

Atunci cand esti mama, este greu sa nu te stresezi in legatura cu necunoscutul, pana la urma tine de tine, de instinctul tau sa vrei sa stii in permanenta tot ce se poate despre copil, vrei sa fie in siguranta tot timpul.

Nu mai esti la fel de sensibil ca inainte, cand vine vorba de scutece

Acum, odata ce ai devenit parinte sau daca deja copiii tai sunt mari, nu te mai ingretoseaza nimic. Ti-ai murdarit mainile de caca, ai strans resturi de toate felurile, ai sters voma sau mucii copilului de pe hainele tale si ai fost improscat de nenumarate ori din cauza stranuturilor lui.

Nu-ti mai pasa absolut deloc de asta, ba chiar te mira atunci cand altii se arata scarbiti de lucrurile de genul.

Copii peste tot

Oricine este copilul cuiva si asta te face sa fii si mai empatic, si mai dragut sau de ajutor cu cineva atunci cand il intalnesti, ma refer strict la copii, nu la adulti.

Dragostea neconditionata

Acum, ai inceput sa realizezi ce inseamna dragostea neconditionata de fapt. Continui sa-ti iubesti copiii chiar si atunci cand sparg ceva, cand te stropesc cu lipici sau atunci cand te trezesti cu toata casa pictata in cel mai pur stil naiv.

Dragostea pe care i-o acorzi copilului tau vine din inima si nu impune nimic in schimb, decat poate dragoste la randu-i. Este cea mai pura si frumoasa forma de dragoste care poate exista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *