dieta

De ce este importanta o dieta echilibrata

Consumul alimentelor intr-o proportie echilibrata va ajuta organismul sa previna si sa lupte cu diverse tipuri de infectii si afectiuni. Odata ce corpul primeste toti nutrientii necesari, isi  va imbunatati functionarea generala, dar si a sistemului imunitar, care este responsabil pentru prevenirea diverselor afectiuni. Avand o alimentatie echilibrata, se reduce posibilitatea de a fi afectat de diverse boli precum cancer, diabet, hipo sau hiper tensiune si alte afectiuni cardiace; de asemenea sunt prevenite si diversele alergii sezoniere, nu numai ca te mentii intr-o forma fizica de zile mari, dar si mintea iti va functiona mai bine.

Un alt aspect ce face ca o dieta echilibrata sa prezinte o importanta cruciala este tinerea sub control a greutatii corporale. Stilul de viata din zilele noastre s-a transformat in unul haotic, totul se petrece intr-un ritm foarte alert si astfel poate fi afectata si sanatatea, printr-o alimentatie necorespunzatoare. De aceea trebuie mentinuta o dieta echilibrata, care va tine greutatea corporala sub control, ii va ajuta pe unii sa slabeasca iar pe altii sa mai puna cateva kilograme in plus.

Odata ce corpul primeste toti nutrientii necesari, se va mentine in forma. Vor fi tinute la distanta infectiile si bolile, si astfel cresterea si dezvoltarea organismului va fi una armonioasa si echilibrata. O dieta sanatoasa va trebui in mod special implementata mai ales in cazul unui copil in crestere sau a unui adolescent.

Alimentatia echilibrata este de asemenea benefica si pentru minte. Te vei simti mai activ, intrucat daca atat mintea cat si corpul sunt intr-o stare buna, se coordoneaza mai bine si vei putea astfel lua decizii mai bune care sa te ajute sa rezolvi diverse probleme intr-un mod mai eficient.

O dieta echilibrata te mentine sanatos, dar iti imbunatateste si frumusetea, intrucat actioneaza nu numai la interior, ci si la exterior. Oamenii sanatosi au o stralucire aparte a pielii, a parului, ceea ce rezulta de cele mai multe ori in frumusete. Dieta sanatoasa previne si imbatranirea prematura a corpului, dandu-i un aspect de tinerete. Asadar, nu mai astepta inceputul de luna sau urmatoarea zi de luni, ci adopta un stil de viata sanatos si o alimentatie echilibrata chiar de acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *