uleielixir.ro

Descopera uleiul de in si proprietatile sale

Uleiul din seminte de in nu este o noutate culinara, caci in alimentatia umana exista de sute de ani. Se spune despre in ca ar fi fost primele seminte cultivate de om. Ori uleiul rezultat din semintele acestei flori delicate este prin excelenta un produs natural recomandat, datorita proprietatilor sale. Rezultat prin presare la rece, acesta practic se recomanda de la sine, de indata ce ii descoperi adevarata compozitie si beneficiile ei.

Aport de vitamine si minerale

Intr-o lunga insiruire, uleiul de in include vitamina si minerale ce la randul lor fiecare in parte au beneficii asupra starii de bine: zinc, fier, A, E, B, crom, mangan, siliciu, calciu, magneziu, potasiu.

Pe baza unei compozitii atat de bogate, este evident ca exista si actiuni benefice asupra organismului. Iata ce rol are un astfel de produs:

  • Scade colesterolul. Prin reglarea tensiunii arteriale, scaderea nivelului de colesterol si pulsul este reglat, echilibrandu-se coagularea sanguina si sistemul nervos.
  • Eficient pentru sanatatea pielii. Daca ai incercat vreodata ulei de in aplicat direct pe piele cu siguranta ai facut ulterior diferenta: pielea arata bine, se simte bine, este fina si ceea ce nu se vede cu ochiul liber se refera la stimularea productiei de colagen. Poate fi de asemenea folosit pentru alergii si eczeme cauzate de acestea.
  • Stiai ca uleiul de in poate mari cantitatea de serotonina? Deficienta acesteia duce la stari de depresie si iritabilitate, la anxietate si atacuri de panica. De asemenea, are un rol din punct de vedere al starii psihice. Spre exemplu, un efect deosebit al acestui tip de ulei se refera si la faptul ca tine sub control migrenele.
  • Mentine un control al astmului. Pentru persoanele care sufera de astm inflamarea de la nivelul cailor respiratorii se poate reduce datorita uleiul din in, intrucat acesta este bogat in acid alfa-linoleic.
  • Uleiul de in poate fi folosit cu succes in cazul persoanelor cu probleme ale tractului digestiv. Aici se include constipatia, diareea, diverticulita sau hemoroizii. Deoarece este bogat in fibre, poate aduce beneficii tranzitului, avand un efect antiinflamator.
  • Din punct de vedere cosmetic uleiul de in este eficient in mentinerea sanatatii pielii, a parului, dar si a unghiilor.

Cum si cat il folosesti

In functie si de scopul propus, uleiul poate fi folosit ca atare, aplicat pe piele spre exemplu, sau introdus in salate si mancaruri variate. Necesarul de acizi grasi pe care ii contine, respectiv Omega 3 in mod special, echivaleaza cu 2 lingurite de ulei de in pe zi. Specialistii spun ca este suficient cat sa nu depasim nici nivelul caloric, caci uleiul de in este si el in topul alimentelor calorice.

Atunci cand achizitionezi uleiul de in este indicata atentia catre forma de obtinere a produsului, ceea ce eticheta indica adesea. Cel presat la rece este recomandat. Il vei recunoaste si prin faptul ca este depozitat in sticle opace, inchise la culoare, pentru ca aceasta masura reduce procesul de oxidare.

Pentru un produs de calitate, un ulei de in veritabil, uleielixir.ro pune la dispozitie oferte demne de luat in considerare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *