exercitii rezistenta

Exercitii cardio pentru cresterea rezistentei

Uneori exercitiile cardio nu sunt suficiente pentru a te satisface, prin urmare iti poti dori antrenamente mai intense. Ceea ce cauti in acest caz sunt exercitiile cardio pentru cresterea rezistentei, arzand mai multe calorii si fortand limitele.

Rezistenta cardiovasculare este abilitatea inimii, sangelui, vaselor de sange si sistemului respirator de a oferi suficient oxigen si combustibil muschilor pentru a sustine antrenamente pentru o perioada mai mare de timp.

Astfel de exercitii sunt facute in principal de sportivi si atleti, pentru cresterea rezistentei totale. Jocurile si competitiile devin din ce in ce mai dificile, astfel este esential ca energia si rezistenta jucatorilor sa fie mai mare.

Alergari – fara indoiala cel mai mare ajutor in scaderea in greutate, este un exercitiu simplu ce poate fi realizat de oricine, fie pe banda de alergare, fie in aer liber. Banda de alergare poate fi mai avantajoasa, intrucat permite mentinerea aceluiasi ritm pentru o perioada de timp predefinita.

Inot – antrenament total al corpului. Pe langa cresterea rezistentei ajuta de asemenea la arderea unei mari cantitati de calorii. Este un tip de exercitiu ideal intrucat imbunatateste flexibilitatea, energia, oxigenarea tesuturilor si tonifiaza de asemenea toti muschii.

Sarituri cu coarda – poate ca suna copilaros, insa in fapt sariturile repetate cu coarda timp de 10-15 minute nu sunt chiar asa de usor de facut, intrucat nu sunt permise pauze. O sesiune de sarituri cu coarda de 10 minute poate sa arda mai multe calorii decat o face o sesiune de alergare de aceeasi durata.

Mersul cu bicicleta – o alta modalitate de crestere a energiei si rezistentei. La un ritm mai alert, arde foarte multe calorii si de asemenea poate fi facut fie in aer liber, fie ca exercitiu pe bicicleta statica.

In seria exercitiilor cardio se mai inscriu si activitati precum dansul, patinajul, vaslitul, skiul, toate aceste tipuri de exercitii ajutand considerabil in cazul celor ce vor sa scape de cateva kilograme in plus, sa isi mareasca rezistenta fizica la efor sau sa se mentina in forma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *