Manechin

Fobii rare

Agyrophobia – Frica de a traversa strada

Agyrophobia este frica de a traversa o strada, o cale ferata sau o autostrada. O fobie care ar face viata intr-un oras de neimaginat. De asemenea frica este asociata cu sentimentul de nesiguranta pe care il au persoanele in momentul in care traverseaza strada printr-un loc nemarcat corespunzator.

Mageirocophobia – Frica de a gati

La prima vedere ai putea spune ca este o frica inventata pentru cei ce sunt lenesi si nu sunt in stare sa isi pregateasca de mancare nici macar pentru ei insusi. Totusi exista cazuri in care persoanele care sufereau de aceasta fobie si traiau singure au ajuns sa aiba probleme serioase de sanatate din cauza alimentatiei necorespunzatoare.

Automatonophobia – Frica de manechinele ventrilocilor

Este o frica destul de rara, dar multe persoane probabil ca vor simti un sentiment de disconfort cand vor vedea un astfel de manechin. Actul de ventrilocism este unul destul de ciudat. Cei ce sufera de aceasta fobie nu ar trebui sa caute un tratament, este o stare total normala pentru un concept revoltator.

Eisoptrophobia – Frica de a privi oglinzi

Eisoptrophibia este frica de a te uita in oglinda. Vorbim aici de sentimentul pe care il au persoanele ce sufera de aceasta fobie cand privesc o oglinda. Acestia se tem de faptul ca ar putea contacta lumea supernaturala de dincolo de oglinda. Cei ce sufera de aceasta fobie sunt constienti ca este bazata pe superstitii si pe perceptia personala. Chiar si asa de cate ori ai privit oglinda si te-ai gandit ca ar putea apare cineva in spatele tau, eisoptrophobia acopera si acest sentiment.

Cathisophobia – Frica de a te aseza

Aceasta fobie este determinata de teroarea de a te aseza, mai exact aceasta este data de sentimentul ca te-ai putea aseza pe o suprafata care te va rani sau iti face rau. De obicei persoanele care sufera de aceasta fobie ajung sa transpire mult, sa respire greu si sa fie nelinistiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *