baterie smartphone

Foloseste eficient bateria smartphone-ului Android

Smartphone-ul e un lucru de care nu ne putem lipsi in zilele noastre, insa un telefon este util atat timp cat are si baterie. Multi utilizatori au exact aceasta problema: bateria se epuizeaza mult prea repede. De obicei bateria unui smartphone rezista incarcata o zi, insa cand este folosit intens aceasta perioada se scurteaza dramatic.

Poti face cateva lucruri pentru a folosi bateria Androidului mai mult timp, doar prin ajustarea catorva setari.

1. Redu luminozitatea si activeaza modul sleep. Poate cel mai comun din toate sfaturile pentru economisire a bateriei, insa chiar functioneaza. Odata ajustata luminozitatea display-ului la 50% sau mai putin, bateria va rezista mult mai mult, iar modul sleep va inchide ecranul in cazul in care este inactiv.

2. Activeaza modul „power saver”. Majoritatea telefoanelor Android au aceasta optiune, care se dovedeste foarte utila mai ales in momentul in care mai ai foarte putina baterie. La unele modele acest mod se activeaza automat daca bateria scade sub un anume procent din capacitate.

3. Dezactiveaza Bluetooth, GPS, conexiuni de date sau wi-fi, in cazul in care nu le folosesti. Toate aceste facilitati consuma foarte multa baterie.

4. Foloseste imagini de fundal de culori inchise. Indiferent ca display-ul telefonului este LCD sau Amoled, doar pixelii luminati din imagini consuma din baterie. Astfel, avand o imagine de fundal de culoare mai inchisa, pixelii raman inactivi si bateria este economisita.

5. Dezactiveaza vibratiile si sunetele care nu sunt necesare. Dupa cum stim, vibratiile sunt printre cei mai mari consumatori ai bateriei, iar sunetele apar la orice miscare pe care o facem pe telefon. De la notificari la sunete ale tastelor, e-mail-uri si mesaje primite, toate utilizeaza foarte mult bateria. Dezactivarea lor sau folosirea sunetelor doar acolo unde este nevoie ajuta pentru o durata extinsa de viata a acumulatorului.

6. Widget-uri la minimum. Chiar daca sunt utile, sunt scurtaturi care te duc mai usor spre ceea ce cauti, fie ca vrei sa asculti muzica sau sa vezi cum e vremea, raman si ruleaza in fundal consumand din baterie. De aceea este bine sa folosesti cat mai putine, pentru a putea folosi mai mult telefonul.

Un comentariu la „Foloseste eficient bateria smartphone-ului Android

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *