android_tv

Google anunta Android TV

Un raport din partea celor de la Gigaom, afirma faptul ca Google are de gand sa anunte Android TV in cadrul conferintei Google I/O de la sfarsitul lunii iunie.

Am avut placerea de a privi modul in care Android TV se prezinta in luna aprilie a cestui an cand cei de la The Verge au scos la iveala planurile celor de la Google. La acea vreme nu eram tocmai impresionati de conceptul Google. Sunt foarte mult sisteme de media streaming pe internet pentru TV-ul tau si acesta ar fi unul in plus.

Totusi Android TV are o interfata destul de primitoare, dar lumea are nevoie de mai mult decat un simplu streaming box care sa ne lase sa vedem ce dorim, cand dorim. Un sistem care sa ne ofere toate show-urile de pe toate retelele, toate filmele si stirile din sport (incluzand programele locale). Astfel am putea renunta la serviciile pe care ni le pun la dispozitiile companiile de cablu TV. Android TV nu a prezentat aceste puncte de interes. Se pare ca aceasta versiune de media streaming va fi o copie dupa Apple TV sau Fire TV.

Vestile nu sunt tocmai bune si informatiile oferite de raport nu ne incanta foarte mult. Google are de gand sa puna interfata numita Pano, interfata ce pune continutul in fata aplicatiilor, ceea ce pare sa nemultumeasca dezvoltatorii de aplicatii. Gaming-ul va fi un punct cheie pe care Google va pune accent in cadrul acestui proiect. Android TV va fi o platforma, nu un support hardware. Producatorii de echipamente vor trebui sa vina cu solutii care sa suporte acest sofware.

Ultimile doua afirmatii par a fi cele mai vesti bune. Asta daca esti un developer de aplicatii si jocuri pentru Android TV, deoarece vei avea o noua tinta.

Sa speram ca Android TV va veni cu ceva nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.