Google intra pe piata music streaming

E posibil ca multi dintre voi sa spuneti ca Google se afla deja pe piata de music streaming. Este adevarat, Google are deja un sistem de music streaming si este oarecum acceptabil. Tocmai din cauza ca este acceptabil, acestia s-au hotarat ca doresc sa achizitioneze Songza. Songza este un music streamer care vine cu o serie de elemente unice ce imbunatatesc considerabil experienta utilizatorului.

In ultima vreme s-a observat un trend ascendent in materie de music streaming. Cei la Apple au achizitionat Beats si de asemena cei de la Amazon au fost destul de interesati de acest subiect.

Serviciul actual de music streaming din partea Google este unul care incoporeaza o optiune radio si posibilitatea crearii unui playlist personalizat. In privinta playlisturilor Google apeleaza la un sistem automat de generare a melodiilor care se potrivesc cu preferintele utilizatorului.

Cei de la Songza si Pandora folosesc oameni specializati care se ocupa cu crearea si popularea de playlituri specifice pentru diverse activitati, stari de spirit sau locatii.

Nu exista o cifra specifica in privinta sumei de bani pentru care Google va achizitiona Songza, insa se speculeaza ca acestia vor cheltui undeva la 6.7 milioane de dolari. Cel putin asa spun sursele familiare cu aceasta negociere. Indiferent de rezultatul acestei achizitii si de suma finala a intelegerii, ne putem astepta la ceva bun.

In sensul ca Google probabil ca va integra elementele care ne plac la Songza in sistemele proprii. Am putea vedea o implementare a acestora in Youtube sau chiar si in Google Now.

Chiar daca Songza va fi sub conducerea Google, aplicatia mobila va continua sa fie disponibila si Songza va ramane un brand de sine statator.

Serviciul de music streaming Songza a fost lansata in anul 2010 cand era in doar in starea de web-only. Odata ce acesta a fost lansat pe mobil a strans pana in prezent mai bine de 5.5 milioana de utilizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *