tehnologie

Impactul tehnologiei asupra societatii

Cand vorbim despre impactul tehnologiei asupra societatii, adesea tinem cont doar de modul in care ne-a facut viata mai usoara. Vorbim despre internet ca o sursa de informatii si ignoram faptul ca supraexpunerea duce la dependenta efectiva de internet. Adesea discutam despre cat de mult ne-a usurat viata, insa nu ne dam seama cat de mult ne-a facut sa depindem de ea.

Ganditi-va la zilele in care nu existau computere sau mijloace moderne de transport. Viata umana poate ca era mult restrictionata, nu era la fel de luxoasa ca in vremurile noastre, insa omul era mult mai activ pe atunci. Miscarea si exercitiul fizic erau activitati de rutina, contrar stilului de viata din ce in ce mai sedentar de astazi.

Devenim din ce in ce mai dependenti de tehnologie. Este aceasta dependenta benefica? Ne putem baza pe masinarii si tehnologie intr-o masura atat de mare? E mai bine sa ne bazam pe computere decat pe intelectul uman? Masini care inlocuiesc oamenii – nu pare o imagine prea placuta.

Impactul tehnologiei asupra societatii este unul profund. Are atat aspecte pozitive cat si negative. Tehnologia ne-a influentat aproape orice aspect al vietii de zi cu zi. Ne-a usurat cu mult traiul, insa parca treptat se pierde din farmecul vietii. Totul a devenit atat de usor si disponibil incat se ajunge la pierderea valorii. Exista o oarecare masura de bucurie in a obtine unele lucruri cu puterea propriilor maini, insa acum totul se afla la doar doua-trei click-uri distanta. Dezvoltarea tehnologica ne poate ajuta sa ne bucuram de mai mult lux, de o viata mult mai usoara si mai placuta, insa parca inlatura unele bucurii de nepretuit. Emailurile au inlocuit scrisorile si comunicarea parca si-a pierdut acel ceva personal. Mijloacele de comunicare accesibile omului sunt foarte diverse, si parca dispare acea magie, acea bucurie de a astepta sa te intalnesti cu cineva, placerea intalnirii si bucuria revederii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *