pr brand

Importanta PR pentru construirea brandului

Departamentul de public relations din cadrul oricarei organizatii este un ajutor considerabil in construirea brandului. Strategiile potrivite, atunci cand sunt implementate, ajuta la imbunatatirea perceptiei despre brand si o recunoastere pozitiva a acestuia pe segmentul de piata vizat.

Au trecut de mult zilele cand simpla promovare a produselor si serviciilor ajutau la consolidarea brandului. In ziua de astazi mai putin conteaza daca ai zeci de ani de experienta pe piata, daca produsele oferite sunt de o calitate exceptionala, ceea ce conteaza cel mai mult este modul cum acestea sunt conectate cu clientii la nivel uman. Prin urmare se impune cunoasterea publicului tinta si de asemenea mentinerea de relatii publice eficiente.

Importanta PR-ului nu poate fi subliniata indeajuns, si de un considerabil ajutor pentru PR poate fi si social media. O singura greseala insa si imaginea brandului va fi afectata dramatic, prin urmare se recomanda angajarea de profesionisti pentru administrarea campaniilor de promovare si de PR in social media.

Multe companii comit greseala de a nu folosi si propriii angajati in procesul crearii brandului. In special odata cu importanta in crestere a social media devine tot mai de dorit a nu se omite si aceasta ocazie de consolidare a brandului prin intermediul angajatilor. Ultimul lucru de dorit este sa ai angajati care sa ofere un feedback negativ despre companie in social media. Toate acestea pot distruge imaginea brandului in doar cateva secunde.

Esential este sa se sublinieze valorile esentiale ale brandului printr-o comunicare continua. Impactul realizarii obiectivelor trebuie sa aiba ca efect ceea ce compania a promis, iar daca se realizeaza profit, o parte din acesta trebuie reinvestit in PR. Aceasta are scopul de a fideliza consumatorii prin diverse discounturi si reduceri, cadouri si asa mai departe. Astfel acestia se vor simti importanti si de asemenea le va creste si increderea in brand, considerandu-l autentic, de incredere, responsabil si de asemenea inovativ in abordare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *