Incalzirea in pardoseala – cea mai eficienta solutie din prezent. Afla de ce!

Ca in orica casa, un aspect foarte important si de multe ori problematic este cel ce tine de incalzirea acesteia pe timp de iarna, precum si in perioadele mai reci de peste an. In acest sens, pe parcursul timpului metodele au evoluat, iar trecerea de la un sistem de incalzire prin calorifere catre unul in pardoseala a fost inevitabila.

Care sunt avantajele pe care le ofera aceasta relativ noua modalitate de incalzire fata de metoda traditionala? Sunt suficient de multe, motiv pentru care le vom discuta mai pe larg in cele ce urmeaza, dar vom prezenta si cateva aspecte ce ar putea duce la o eficienta mai scazuta a acestora.

Se castiga foarte mult spatiu

De cate ori nu v-ati confruntat cu o problema de spatiu in camerele pe care le aveti? Cea mai intalnita situatie e in momentul in care doriti sa mobilati, nu-i asa? Prezenta unor calorifere in spatiul respectiv nu doar ca incurca pozitionarea unor corpuri de mobilier, dar si accesul la cele dintai se facea foarte greu, astfel incat temperatura era setata cu dificultate.

Pe de alta parte, caloriferele trebuie sa fie transportate, vopsite sau schimbate periodic, aerisite, iar pe langa toate acestea nici nu arata foarte bine din punct de vedere estetic.

In schimb, implementarea unui sistem de incalzire in pardoseala ii scapa pe proprietari de toate aceste griji ce au fost mentionate mai sus, acesta fiind montat cu usurinta, insa ce-i drept e de preferat ca alegerea sa fie facuta inainte de a o amenaja.

Ce fel de incalzire in pardoseala poate sa existe?

Cu timpul probabil ca vor aparea mai multe feluri, insa in prezent aceasta metoda de incalzire se rezuma la cele realizate din tevi, ce formeaza un circuit prin care trece apa calda, precum si unul electric, ce are la baza fire care au scopul de a genera caldura necesara.

Incalzeste uniform intreaga suprafata

Avand in vedere ca instalatia respectiva nu este montata doar intr-o singura parte a camerei, cum este in cazul caloriferelor, ci uniform, pe toata suprafata camerei, caldura se va propaga la fel peste tot.

Evident ca temperatura va scadea treptat, proportional cu inaltimea, insa gradul de confort resimtit este maxim, fiind in principal orientat catre picioare – parte a corpului ce resimte pe deplin acest aspect.

Varianta clasica, a caloriferelor, nu oferea aceleasi conditii din punct de vedere a deplasarii caldurii, aceasta neajungand la sol, ci fiind directionata in mare masura catre tavan. Rezultatul e faptul ca temperatura de la nivelul fetei era prea mare, iar la picioare mai scazuta.

De ce depinde aceasta incalzire in pardoseala?

Daca e sa facem si o diferenta intre cele doua metode de incalzire, trebuie sa spunem ca un calorifer va reusi sa incalzeasca ceva mai repede camera, astfel incat poate fi si acesta o optiune. Totodata, daca suprafata respectiva prezinta foarte mult mobilier, atunci incalzirea radiata de pardoseala se va opri sub aceasta, ceea ce nu e de dorit.

Prin urmare, incalzirea in pardoseala se orienteaza in mod cert catre camerele mai spatioase, unde temperatura trebuie sa fie constanta si in care se petrece foarte mult timp.

Cum se poate eficientiza consumul de caldura?

In ideea anterioara am prezentat faptul ca incalzirea in pardoseala e de preferat in cazul spatiilor unde e nevoie de o temperatura constanta. Pentru a eficientiza acest aspect se recomanda montarea unui termostat pentru sistem de incalzire in pardoseala, care va oferi un control deplin si se va simti o temperatura perfecta in orice moment.

Referitor la aspectul financiar, o astfel de incalzire in pardoseala este ceva mai scumpa fata de metodele clasice, insa trebuie privita ca o investitie pe termen lung, timp in care-si va dovedi pe deplin eficienta si in care costurile vor fi amortizate cu siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *