Lasa-te de fumat !

Fie ca din obisnuita, dependenta sau pur si simplu din placere o proportie de peste 40% din populatie este fumatoare.Acceptam sau nu tutunul este considerat un viciu. Consecintele acestui viciu se reflecta de cele mai multe ori asupra organismului si sanatatii tale. Dependenta este considerate una din cele mai mari boli, insa nu este incurabila. M-am gandit la cateva trucuri pentru a renunta la fumat mai usor, intr-un timp mai scurt.

Pentru inceput m-am gandit sa amintesc cateva efecte negative produse de acest viciu.Cele mai frecvente si vizibile sunt: ingalbenirea dintilor, aparitia ridurilor, scaderea inumitatii, incetinirea circulatiei sangelui,incetinirea metabolismului.

Primul pas in a renunta la tutun este sa iti doresti acest lucru. Daca vrei  cu adevarat sa renunti la fumat trebuie sa iti doresti  acest lucru si sa nu cazi niciodata prada tentantiilor din jurul tau.Un motiv foarte important si cel mai des intalnit in randul tinerilor este faptul ca acestia se apuca de fumat din cauza anturajului.Pentru a nu fi exclusi sau desconsiderati dintr-un anumit anturaj tinerii se vad mai interesanti din momentul in care consuma tutun.

Cand te-ai hotarat sa te lasi de fumat este foarte important sa incerci sa eviti grupurile in care se fumeaza.Majoritatea oamenilor renunta pentru cateva zile dupa care isi doresc macar o tigara.Nu face asta ! Dependenta te impinge sa iti doresti din nou o tigara si te vei apuca din nou sa fumezi.

Un specialist britanic spune ca un fumator trebuie sa incerce de doua ori sa se lase de fumat , iar a3a va fi cu siguranta de succes.

O alternativa pentru a renunta mai usor la fumat sunt plasturii.Acesti plasturi contin nicotina si pot “pacali” organismal. In momentul purtarii plasturilor nu vei simti nevoia sa fumezi.l

O alta metoda pentru a renunta la fumat este tigara electronica care o poate inlocui cu usurinta pe cea normala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *