interzis

Lucruri interzise in lume

Premergatoarele. Copiii din Canada trebuie sa invete sa mearga in stilul modei mai vechi. Aceasta tara a interzis premergatoarele in anul 2004, dupa ce au descoperit ca acestea au efecte negative asupra functiilor motorii si mentale ale copiilor. Posesia sau vanzarea unui premergator in Canada, poate atrage dupa sine o amenda de 100.000 de dolari sau sase luni de inchisoare.

Ketchup-ul in cafenelele sccolilor. O cantina scolara fara ketchup? In anul  2011, Franta a interzis sosul de rosii din cantinele de la scoli pentru a pastra traditia bucatariei franceze. Exceptia ironica? Elevii au voie sa mai manance ketchup pe cartofii prajiti.

Becurile incandescente. Eliminarea becurilor incandescente nu a fost una foarte usoara. Cuba a interzis vanzarea si importul becurilor vechi, in anul 2005. Argentina i-a urmat calea in anul 2010, iar tarile membre ale UE au adoptat si ele acest lucru in 2012.

Pungile de plastic. Bangladesh a dat startul acestui trend in anul 2002, cand a interzis pungile de plastic. Interdictiile acestor pungi au inceput sa se extinda si in tari precum Franta sau Tanzania si Mexic. San Francisco a fost primul stat SUA care a interzis pungile de plastic.

China interzice mai multe lucruri: Reincarnarea-Descrisa ca una din cele mai absurde acte autoritare din istorie, decizia Beijingului de a interzice reincarnarea calugarilor budisti a revoltat intreaga populatie chineza. Astfel, calugarii tibetani nu se pot reincarna decat cu permisiunea guvernului.

Iasomia- Dupa „revolutia iasomiei” din Tunisia, care a reusit sa inlature, prin manifestatii reprimate sangeros, regimul din China interzice iasomia.

Consolele de jocuri- Ingrijorat de faptul ca tinerii si-ar pierde prea mult timp cu un tip de distractie frivola, guvernul chinez a interzis, in 2000, comercializarea consolelor de tipul PS3, Xbox 360 si Wii.

In Suedia e interzis sa dai cuiva palme peste fund. Aceasta tara a interzis aceasta actiune in anul 1979.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *