Titanic

Lucruri nestiute despre Titanic

Titanicul este vazut de foarte multe persoane ca fiind unul din cele mai bune filme din istorie. Indiferent de opinia ta despre film, ce stii despre actuala tragedie care a avut loc cu acum mai bine de un secol in urma? Filmul a surprins doar o parte din evenimentele ce au avut loc in acea fatidica zi de 14 aprilie 1912.

Ca in film, Dorothy Gibson a supravietuit acelui eveniment si era o mare actrita. Aceasta lucrase in domeniu cu persoane precum Charlie Chaplin. Gibson a jucat in „The Lucky Hold Up” si in „Saved from the Titanic dupa tragedie”. Actrita a purtat aceleasi haine care le-a purtat pe vas pentru un look mai realistic.

Desi a fost o mare tragedie, Titanicul, nu a fost cel mai mare dezastru petrecut in larg. Acesta a fost umbrit de dezastrul petrecut cu vasul Wilheml Gustoff. Vasul german s-a scufundat avand la bord 9400 de membri spre deosebire de cei 1500 de oameni aflati la bordul Titanicului.

Au fost gasiti 306 de morti in adancuri dupa scufundarea vasului din care 119 nu au putut fi scosi la suprafata din cauza starii in care se aflau acestia.

Titanicul nu a fost un vas foarte mediatizat in acea vreme. Acesta era umbrit de vasul asemanator Olympic. In momentul in care Titanicul s-a scufundat nu au fost poze cu vasul in sine pentru a relata in ziare ce s-a intamplat. In schimb au fost folosite fotografii cu vasul Olympic, vas ce era asemanator cu Titanicul.

Adevaratul erou de pe nava nu a fost Leonardo Dicaprio. Intrebarile care se pun sunt cine e? si ce a facut?. Ofiterul Charles herbert Lightoller era unul din cei ce a supravietuit si a luat comanda unei barci de salvare pe care a urcat 30 de oameni, barca s-a scufundat la randul sau. Acesta a gasit o alta barca de salvare si a dus oamenii la mal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *