electric-cars

Masinile electrice – viitorul industriei auto

electric-cars

In momentul de fata industria auto este una care foloseste in continuare in mod predominant motoarele clasice bazate pe combustia interna. Desi sunt numeroase concepte care ar inlocui motoarele clasice, nici una din noile metode nu se dovedeste a fi destul de economica, fiabila si performanta precum combustia interna.

Alcoa si Phinergy au anuntat in urma cu aproximativ un an de zile ca lucreaza la dezvoltarea unui nou tip de baterii care sa inlocuiasca variantele litium ion in viitor. Masinile electrice sunt automobilele care vor inlocui incet incet era masinilor clasice.

Chiar daca s-au facut avansuri importante in domeniul motoarelor electrice, marea problema ramane in continuare autonomia acestor vehicule. Distanta parcursa de o masina cu motor electric este destul de scurta in comparatie cu o masina clasica. Va trebui sa opresti destul de des si sa alimentezi bateriile masinii la o priza normala sau la o statie de alimentare specializata.

Solutia oferita de companiile Phinergy si Alcoa vine sub forma unei noi baterii. Bateria conceputa de acestia este de tip aluminiu-aer. In esenta bateria functioneaza folosindu-se de reactia creata intre apa oxigenata si aluminiu pentru a produce energia electrica de care are nevoie motorul electric.

Daca noile baterii ar fi asezate in folosind acelasi tipar ca bateriile de tip litiu ion din masinile electrice de astazi, automobilele ar ajunge sa parcurga o distanta de 1600 kilometri pana cand vor avea nevoie de reincarcare. De mentionat este faptul ca tot va trebui sa opresti din sute in sute de kilometri pentru a alimenta cu apa. Tot este o solutie mult mai buna si una care nu necesita ore intregi de reincarcare.

Desi tehnologia noilor baterii este abia la inceput ideea de a depasi problema autonomiei este una impresionanta. In acest mod masinile electrice vor incepe sa o alternativa reala pentru lumea motoarelor de combustie interna.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *