Metropole ce au dat faliment

Acum cativa ani daca auzeam de aceste orase aveam o parere destul de buna despre acestea intrucat erau mari centre economice, adevarate metropole care promiteau sa se transforme in orasele viitorului. Timpul a trecut si situatia a stat tocmai asa intrucat anumite evenimente au avut loc si aceste orase au inceput sa cada.

Karachi, Pakistan

Cel mai mare centru comercial si de dezvoltare din Pakistan este Karachi. Datorita starii tensionate a populatiei si din cauza deciziilor neinspirate luate de guvernul pakistanez tara si orasul a ajuns intr-o stare economica precara. Din aceasta cauza a fost inregistrata o crestere foarte mare in rata criminalitatii fapt ce a dus la decaderea activitatilor economice. Au fost inregistrate multe crime ca urmare a actiunilor protestatare. De asemenea au fost inregistrate foarte multe atacuri teroriste care au dus la moartea multor oameni inocenti.

Detroit, Statele Unite ale Americii

Detroit era cunoscut ca fiind unul din cele mai mari metropole de pe continentul american. Detroit-ul era un mare centru economic si industrial. Majoritatea producatorilor de automobile isi aveau fabricile in acest oras. Detroit era supranumit si orasul motoarelor. Datorita coruptiei si din cauza deciziilor proaste luate de cei de la conducerea acestuia orasul a decazut in timp. Inca din anii 70 orasul a inceput sa isi piarda din putere, dar abia recent acesta de intrat intr-o stare completa de faliment. Marile industrii din oras au plecat si multi investitori refuza sa investeasca intru-un oras in care conditiile de viata sunt sub limita acceptabilului.

Rata criminalitatii este la randul sau la cote inimaginabule dar acest lucru ar fi de asteptat avand in vedere situatia din acest fost mare oras.

Este normal ca in orice domeniu sa existe o perioada de dezvoltare, apogeu si eventual declin, dar se pare ca aceste orase nu isi vor mai reveni tare curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *