bing

Microsoft anunta ca vor continua dezvoltarea Bing

Saptamana trecuta a avut loc conferinta Code, realizata in California, Statele Unite ale Americii. La conferinta au participat si cei de la Microsoft.

Cu cateva luni in urma se spunea ca Microsoft isi doreste sa renunte la o parte din activitatile sale pentru a se focusa pe altele mai importante. Aspecte care chiar ar aduce un profit important pentru Microsoft. In luna februarie mai exact, se discuta de faptul ca Microsoft va ajunge sa renunte la doua mari parti din companie. Ne referim aici la Bing Search si la divizia de entertainment a celor de la Xbox. Aceasta idee a fost formata de o parte din cei care detin actiuni in cadrul marii companii din Silicon Valley.

In cadrul conferintei, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella a ajuns sa discute despre acest zvon conform caruia acestia ar fi dorit sa vanda Bing Search si Xbox.

Desi actionarii se pare ca isi doresc eliminearea Xbox pentru din cadrul capitalului detinut de Microsoft, cei din departamentul Microsoft Game Studios sunt de alta parere. Conducatorul acesti divizii Phil Spencer crede ca Xbox este o parte importanta din Microsoft si ca viitorul va aduce multe castiguri alaturi de Xbox pentru companie.

Cat despre serviciul de cautare Bing, Nadella a afirmat ca nu vor renunta nici la acesta. Daca e sa luam in considerare ca mai bine de 30% din aplicatiile si conturile Microsoft au implementate functile Bing, inlaturarea acestuia ar produce mai multe pierderi decat castigur.

Nici macar Bill Gates nu a prevazut ca aceste doua servicii oferite de Microsoft ar putea fi lasate sa acestia in viitorul indepartat. Chiar daca Gates a spus ca l-ar sustine pe Nadella intr-o decizie de eliminare a Xbox-ului din Microsoft, acesta nu a afirmat ca aceasta este directia in care se indreapta compania.

Asadar vom mai avea parte de Bing Search si Xbox din partea celor de la Microsoft, cel putin pentru o vreme.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *