Xbox One

Microsoft isi dubleaza vanzarile Xbox One

Cand vine vorba de consolele gaming, ai la dispozitie doua optiuni, fie alegeai versiunea celor de la Sony sau ce iti ofereau cei de la Microsoft. Totusi daca stateai putin si faceai o comparatie ajungeai rapid la concluzia ca alegerea potrivita este Playstation 4. Motivul principal era unul destul de simplu; pretul. PS4 este disponibil in momentul de fata pentru 399 de dolari in Statele Unite ale Americii.

Din cauza aceasta cei de la Microsoft au avut foarte multe de pierdut intrucat consola lor era disponibila pentru 499$. Motivul pentru care era mai scump sistemul este acela ca avea incorporat Kinect-ul.

Kinect este sistemul realizat de cei de la Microsoft care venea cu consola Xbox One. Folosind Kinect putea controla consola prin comenzile vocale si sa joci diferitele jocuri interactive ce nu te lasau sa stai ca o leguma pe canapea. Dupa ceva timp s-a observat ca publicul nu a apreciat prea mult sistemul Kinect si acestia au decis sa il retraga.

Mai exact Microsoft a decis ca acesta nu este tocmai potrivit si ca vor lansa o versiune a consolei fara Kinect. Aceasta noua versiune va avea aceleasi performante ca versiunea anterioara doar ca nu va veni echipat cu Kinect.

Aceasta decizie a dus la scaderea pretului de la 499$ la 399$ si se pare ca a imbunatatit si vanzarile. In ultima luna cei de la Microsoft au reusit sa inregistreze vanzari duble de Xbox One fata de perioadele precendete. Aparent pretul a fost un motiv principal care a impiedicat  Microsoft sa concureze de la egal la egal cu cei de la Sony.

Phil Spencer, directorul Xbox One a spus ca a au luat aceasta decizi la initiativa fanilor si gamerilor care isi doreau un sistem fara Kinect. Totusi sistemul in sine este unul pe care Microsoft nu il va arunca la gunoi. Acestia continua sa puna la dispoztie utilizatorilor o versiune Kinect a consolei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *