doctor

Minciuni pe care nu ar trebui sa le spunem doctorului

Adesea mintim despre multe lucruri si uneori nici macar nu ne gandim la asta. La urma urmei, o mica minciuna nu poate dauna, nu? Gresit! Minciunile spuse medicului vor dauna, insa nu lui, ci tie. Adesea rusinea ne face sa ascundem adevarul despre sanatatea noastra. Ceea ce nu realizam este ca doctorul este probabil cea mai in masura persoana catre care ne putem confesa despre obiceiurile noastre, pentru ca au nevoie de ele pentru a ne recomanda remedii pentru sanatate.

Ce minciuni nu trebuie sa spui doctorului

  • Nu am fumat niciodata si nici nu voi fuma. Sa fim seriosi. Nu ai o problema a fuma in public, dar doctorului ii ascunzi acest aspect atat de important? Stim foarte bine ca fumatul este foarte daunator sanatatii, asadar nu este un lucru pe care sa il ascunzi de medic.
  • Fac exercitii fizice in mod regulat si ma alimentez sanatos. Nu trebuie sa te simti vinovat daca nu faci suficienta miscare precum ti-a recomandat medicul. Odata ce va cunoaste acest fapt, va sti ce sa iti recomande. La fel nu trebuie sa ii ascunzi nici obiceiurile tale alimentare, pentru ca in cele din urma doar tu vei avea de suferit.
  • Tot timpul fac sex protejat. Probabil cea mai mare minciuna spusa doctorilor. Chiar daca te poti simti jenat sa dezvalui informatii atat de intime, trebuie sa iti amintesti ca vorbesti cu un medic si nu cu parintii sau cu cineva care sa te judece.
  • Nu sunt stresat sau depresiv. Daca esti constient ca suferi de nivele ridicate de stres sau esti predispus depresiei, trebuie sa vorbesti cu medicul despre asta. Desi poate crezi ca nu iti va intelege problemele, macar va incerca sa iti recomande o solutie.
  • Nu amestec tratamentele si medicatia. Foarte important este sa ii comunici medicului chiar si remediile naturale pe care le aplici, suplimente nutritive si cu vitamine care ar putea interfera intr-un fel sau altul cu tratamentul. Medicul va sti sa iti recomande exact ceea ce ai nevoie.

Medicul trebuie tratat ca un confident, pentru ca datoria lui este sa te ajute, sa te mentina sanatos, asadar nu retine informatii in momentul in care te intreaba despre obiceiurile tale si starea de sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.