zona tacerii

Misterioasa zona a tacerii din Mexic

Zona tacerii din Mexic este, de departe, una din cele mai misterioase zone de pe tot glogul. Se pare ca in anum 1969, un urias meteorit a cazut in aceasta zona – probabil cel mai mare gasit pe suprafata Terrei.

Aceasta zona a tacerii este situata in nordul Mexicului, in desertul Chihuahua. Zona este renumita ca fiind un loc in care nu poate circula niciun fel de semnal radio. Acest lucru inseamna ca daca o persoana se afla in aceasta zona, nu poate comunica cu restul lumii cu ajutorul telefonului mobil, a emailului, nu poate viziona programe TV si nu poate asculta radio. Pe scurt, daca se trece prin zona tacerii din Mexic, se intrerupe orice cale de comunicare cu restul lumii.

Aceasta proprietate neobisnuita a ajuns cunoscuta publicului in anul 1930. Un pilot mexican, pe nume Francisco Sarabia, a devenit prima persoana care a anuntat oficial aceasta experienta, in timp ce survola respectiva zona. Conform raportului oferit la acea vreme, radioul a incetat sa ii functioneze brusc, nu mai putea emite sau primi niciun fel de semnal.

Dataorita acestor proprietati neobisnuite si misterioase ale acestei regiuni, un rezultat direct este faptul ca nu este locuita. Desi exista dovezi ca Zona Tacerii a fost locuita in perioada preistorica, mai tarziu se pare ca a fost in totalitate abandonata. In zilele noastre, cea mai apropiata asezare omeneasca este la 40 km de aceasta zona. Chiar si la aceasta distanta, semnalele radio nu pot fi transmise la frecventa lor normala; un fapt ce ar putea sa para socant este ca in respectiva localitate nu exista televizoare. Motivul? Pur si simplu nu functioneaza acolo, chiar daca distanta fata de zona tacerii este de 40 km.

In ciuda faptului ca aceasta zona nu a fost locuita sute de ani, ruine antice de structuri neobisnuita au fost gasite aici. Arheologii nu eu reusit sa estimeze inca data la care au fost realizate aceste constructii, mai mult, nu au reusit sa inteleaga exact ce ar putea fi respectiva structura sau pentru ce motiv ar fi fost construita. Un mister ce urmeaza a fi elucidat, zona tacerii reprezinta o provocare in momentul de fata pentru oamenii de stiinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *