curs online

Mituri legate de cursurile online

Atunci cand giganti precum tehnologia si educatia se alatura, ia nastere ceva exploziv, puternic, inteligent si la indemana oricui: cursurile online. E-learning-ul alatura profesori si specialisti care ofera cursuri si supervizeaza educatia studentilor din intreaga lume prin intermediul internetului. Atat timp cat ai un computer si acces la internet, invatamantul online iti ofera flexibilitatea accesului la materialele de curs, comunicare cu traineri si profesori, discutii de grup si proiecte predate de oriunde din lume. Spre deosebire de invatamantul clasic, nu mai trebuie sa te deplasezi la sala de curs pentru a lua notite – totul se petrece online.

Cei ce s-au gandit sa se specializeze pe un anume domeniu pot gasi un ajutor de nadejde in cursurile online. Exista insa o serie de mituri si conceptii gresite care impiedica pe multi sa aiba rezultatele dorite sau chiar sa inceapa.

Cursurile online sunt mult mai usoare, potrivite pentru oricine, oricand. Acesta ar fi primul mit, demontat rapid insa de faptul ca orice curs online este la fel de solicitant ca si cele clasice. Mai mult, cursantii trebuie sa aiba tot timpul motivare si disciplina, pentru ca altfel risca sa esueze.

Un alt mit spune ca fiecare poate sa isi creeze propriul ritm dupa care sa invete. Desigur, exista o flexibilitate mai mare fata de invatamantul clasic, insa tot trebuie respectate anumite termene si deadline-uri, trebuie sa existe o disciplina pentru ca rezultatele sa se faca simtite.

Studentul sau cursantul este izolat in cadrul cursurilor online – acest mit este demontat de un singur cuvant: „online”. Retele de socializare, e-mail, cai de comunicare multiple, videoconferinte – acestea ar fi doar cateva dintre elementele ce demonstreaza exact contrariul.

Ca si orice alta forma de invatamant, cursurile online au atat avantaje cat si neajunsuri. Nu se aplica insa miturile enumerate mai sus – aceste conceptii gresite pot sa determine pe multi sa renunte la ideea de specializare pe un anumit domeniu doar pentru ca dau crezare miturilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *