Producatori de automobile precum Tesla si Volkswagen au folosit pana in prezent tehnologia produsa de cei de la Nvidia. Acestia au utilizat chip-uri produse de Nvidia in sistemele lor de informatii si entertainment, precum si in display-urile din automobile. Acum compania doreste sa se dezvolte in aceasta nisa de piata. Nvidia doreste sa se implice in dezvoltarea tehnologiei care ajuta soferii in la volan si care ajuta masinile sa se conduca singure.
Printre sistemele care ne ajuta in procesul de conducere ar fi o simpla alarma care suna cand parcam masina pentru a nu lovi un zid sau o alta masina. Nvidia are un as in maneca. Acest as este reprezentat de procesorul lor Tegra K1, care combina 4 nuclee CPU (Central Processing Unit) si 192 de nuclee GPU (Graphics Procesing Unit) intr-un singur cip.
Acestia au demonstrat capacitatile procesorului in Santa Clara, Calofornia. Cip-ul a procesat informatii in tip real prin intermediul camerei frontale amplasate. Aceasta detecta autovehicule si recunostea semnele de circulatie precum si marcajele de pe sosea.
Procesorul K1 a fost in stare sa interpreteze date culese si cu ajutorul unui senzor Lidar – un senzor care se roteste deasupra masinilor capabile sa se conduca singure si care recunosc imprejurimile.
Avansurile in tehnologia industriei auto a dus la inflorirea companiilor care dezvolta cip-uri de acest fel. Functii precum blocarea usilor, declansarea airbag-urilor sunt controlate de microcip-uri si de diferitii senzori amplasati pe masina. Avand in vedere cresterea nevoii de tehnologie pe piata auto devoltatorii de astfel de cip-uri au ajuns sa fie foarte cautati.
Cei de la Nvidia sunt cel mai bine cunoscuti pentru placile lor video, dar se pare ca nu numai in acel domeniu se descurca de minune. Piata auto este una care a atras mult interes pentru cei de la divizia Tegra din cadrul Nvidia. Acestia spune ca sunt mai bine de 5 milioane de automobile care au procesoarele lor integrate.