mobila

O mobila curata este o mobila frumoasa

Mobilierul face cea mai mare parte din interiorul unei locuinte, incat modul in care piesele de mobilier sunt pozitionate si aspectul acestora ne face sa ne intrebam cat poate o mobile sa reziste. Se spune ca spalarea pieselor de mobilier, atunci cad se realizeaza dupa reguli imprecise, nu face decat sa dea un aspect de spalat si de ruginit, incat unele tehnici si culori ne pot oferi un look ideal pentru gustul si stilul fiecaruia dintre noi.

Daca optezi pentru unele tehnici de lustruire si curatare a mobilei, nu doar ca vei pbtine o mobila mai frumoasa, ci vei obtine si un aspect mai frumos al intregii camera, de se spune ca ai zugravit intreaga camera. Este un process mai usor de manevrat, incat daca te-ai gandit sa redai un aspect de frumos mobilei este indicat sa ai unele abilitati de creativitate. Pentru cei incepatori, unele trucuri care vor face ca  mobila sa isi mentina aceeasi culoare mai mult timp si sa fie in acelasi timp un proces amuzant.

Trucuri de a curata mobila

Spalarea mobile se face prin transpunerea unui strat de baza cu o vopsea translucida, amestecata cu putina culoare. Acest lucru se face in straturi si in timp, iar efectul va fi o combinatie de luciu si textura. Cel mai frecvent, vopsirea mobilei se face cu o pensula, dar se poate utiliza si un burete sau o carpa moale din bumbac.

Cand optam sa curatam arta mobilei mobila moderna, trebuie sa tinem cont si de modelul acesteia, pentru ca atunci cand culoarea se duce, se va crea un efect de murdar, vechi si deteriorat. Inainte de a incerca sa curatam mobila, este indicat sa testam pe un colt inferior solutia, inainte de a o aplica pe mobila. Se poate incerca solutia si pe diverse materiale precum banda, carton sau panza. Unele piese de mobilier pot fi vopsite in genul scauneler vechi sau al meselor si dulapurilor. Indiferent de textura lemnului, o curatare poate fi usor de realizat.

Acoperirea parchetului cu un strat de substante de curatare poate fi o activitate intensa, care necesita multa dibacie si pricepere, incat pentru a evita alterarea acestuia se impune utilizarea unei carpe din bumbac, pentru a curata locurile murdare. Daca este o parte din mobila care nu se curata, atunci este indicat sa o acoperim cu o banda de culoare. Iar daca dorim sa obtinem o alta culoare sau o textura intr-o anumita parte din mobilier, este bine sa acoperim acea parte cu banda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *