Cave

O vancata neplacuta

Ajungi la un punct intr-o anumita perioada in care iti doresti ceva nou, ceva sa te faca sa simti ca ai iesit din tipar, ceva care sa iti reincarce bateriile si te faca sa te simti ca un om renascut, un om nou. Pentru a face asta ai nevoie de cele mai multe ori de o excursie alaturi de cei dragi. Totusi uneori aceste excursii pot fi experiente de neuitat, in sensul ca acestea pot fi ultimile clipe din viata unui calator.

Widower Gary Lutes a dorit sa petreaca un timp aparte cu sotia sa si cei doi copii ai sai. Copii aveau varste de 13 si 9 ani ambii fiind baieti. In iunie 1990, Gary Lutes a decis sa mearga cu copii in New Trout Cave din West Virginia. Acestia s-au aventurat in pestera cu casti cu lumina avand la ei cateva provizii, printre care si mancare, apa si niste lumini suplimentare. Dupa mai bine de 300 de metri, acestia au ajuns intr-o sectiune a pesterii supranumita „Labirintul”. Crezand ca echipamentele si ghiozdanele ii vor incomoda in aceasta parte a pesterii acestia au decis sa le lase in urma si sa continue fara ele.

Dupa doar cateva minute, luminile baietilor s-au epuiza. Familia a decis sa se intoarca la provizii dar au realizat in curand ca s-au ratacit. In curand si luminile parintilor s-au stins si familia a devenit ratacita intr-o pestere in intuneric total. Familia Lutes a ramas ratactia de lume timp de 5 zile fara mancare apa sau mancare. Au inceput sa aiba halucinatii. In cea de a cincea zi familia a fost salvata de un localnic care a alertat autoritatile intrucat a observat o masina parcata la gura pesterii de cateva zile.

National Cave Rescue Association l-a intrebat pe Lutes de ce avea un singur bagaj cu provizii cu ei si de ce au decis sa il lase in urma. Acestia ar fi trebuit sa isi gaseasca sfasitul in pestera intrucat nu au respectat regulile NCRA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *