hacker

Poti angaja si hackeri, mai nou

Daca exista pe lume joburi ciudate, neasteptate, la care nu te-ai fi gandit, cu siguranta ca nu te-ai fi gandit si ca a fi hacker e un fel de meserie, sau ca ai putea sa angajezi un hacker care sa te ajute cumva.

Se pare ca un site pe nume Hacker’s List ofera acum aceasta posibilitate. Clientii pot sa angajeze hackeri „profesionisti” pentru a hackui ceva, pentru a sparge un cont sau altele.

Site-ul a fost lansat in luna noiembrie, aratand liste si postari in numar de peste 400 de utilizatori care cautau ajutorul unor hackeri. Exista in jur de 70 de profile de hackeri afisate pe site, insa nu par a fi active. Conform site-ului, nevoia de a angaja un hacker nu trebuie sa fie un proces dificil, gasirea unui profesionist in acest sens pentru angajare ar trebui sa nu provoace dificultati nimanui.

In momentul de fata hackingul nu mai este ceva considerat a fi folosit doar pentru situatii de risc maxim, precum spionaj international. Desigur, atacuri cibernetice de mare anvergura mai exista inca, insa de multe ori oamenii cer serviciile hackerilor doar pentru chestii de rutina. Spre exemplu daca nevasta este banuita ca inseala, un utilizator poate posta o cerere anonima pe Hacker’s List, ofera un pret si apoi poate avea acces la conturile de social media dorite cu ajutorul hackerilor.

Angajarea hackerilor online nu este totusi ceva foarte nou, au mai fost astfel de incercari si inainte, insa se pune problema legitimitatii unei astfel de oferte. Fondatorii site-ului se pare ca isi pastreaza inca anonimatul. Desi conform unor surse si articole au fost sfatuiti cum sa organizeze site-ul pentru a nu avea probleme din punct de vedere legal, separe ca aceasta a fost optiunea lor, de a nu-si dezvalui identitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *